Alternative fakta – uke 29


___________________________________________________________________________

Speilet har beveget seg fra veggen til gulvet uten å bli knust, og ligger med baksiden opp slik husnissen plasserte det.

AF1 – Speilvegg 1: Husnissen her på bruket gjør av og til små rampestreker for å markere seg. For noen uker siden slo han til mot speilveggen i min lille entre. Den består av 28 speil på 30×30 centimeter, med flisekryss for å holde riktig avstand mellom dem,  og opprinnelig plastskiver for å holde dem på plass. En dag jeg satt ved PCen i gangen innenfor, hørte jeg “klinge-linge-lang” bak meg – noe hadde åpenbart falt ned. Det viste seg å være et av speilene i entreen. Den ene plastskiven  som holdt speilet på plass, hadde sprukket (i varmen?), og speilet hadde forflyttet seg fra venstre kant av speilmontasjen til hjørnet på motsatt side, ca. halvannen meter. Der lå det på gulvet, like helt. Det er her nissen kommer inn. For et speil som faller slik, er dømt til å bli knust, så noen må ha flyttet det. Bildet til høyre er tatt like etter hendelsen, og ingenting på bildet er arrangert.

oooOOOooo

AF2 – Speilvegg 2: Etter episoden med speilveggen (ovenfor) innså jeg at montasjen med plastskiver var for risikabel, og ville erstatte plast med metall. Men hvor finner man store skiver med små hull? Etter en tids leting på internett, kom jeg plutselig på løsningen: kronestykker. Etter et par butikkbesøk var jeg den lykkelige eier av 40 kronestykker med hull, og det tok godt og vel en time å bytte ut alle plastskivene. Ved eventuell taksering av husets verdi er denne veggen verdt nøyaktig kr 830 (speil: kr 790, “beslag” kr 40) hvis man ikke regner med flisekryss, skruer og arbeid. Og jeg kan skryte av å ha en velbeslått vegg.

oooOOOooo

AF3 – Parkering: “Husk å trekk P billett” står det fortsatt på skiltet utenfor Kiwi Kjørbo i Sandvika (omtalt her i bloggen i januar i fjor under tittelen Og eller å?. Derfor husket jeg å trekke billett også da jeg skulle handle i Kiwi-butikken som ligger ved siden av Malmskrivergården i Sandvika. Jeg trykket på knappen og trakk. Og trakk. Og trakk. Tilsammen var billetten på 135 cm. Heldigvis er bilen min bred, så jeg fikk plass til billetten i vinduet.

oooOOOooo

AF4 – Uttaleproblemer 1: Raphael er ikke noe vanlig norsk navn. Derfor ble rekrutten ved det navnet konsekvent kalt Rapael (uttalt med P) av sersjanten. Til slutt sprakk det for Raphael, som utbrøt: “Det uttales RaFael. “PH” uttales “F”, akkurat som i knapphull.

oooOOOooo

AF5 – Uttaleproblemer 2: I min fortid som norsklærer i  ungdomsskolen hadde et av klassens mange lyse hoder brukt navnet Østerrike på nynorsk. Jeg forklarte at skulle vært Austerrike, siden øst heter aust på nynorsk. “Da vil jeg gjerne skrive på bokmål om Østralia,” var elevens kvikke kommentar.

(Innlegget ble påbegynt 16.07.2018 og fullført 19.07.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no