Alternative fakta – uke 28


___________________________________________________________________________

AF1 – Store størrelser: I anledning en tilstundende feriereise kan det være behov for å fornye litt av garderoben. Vi som trenger litt størrelse på konfeksjonen, har merket oss Herremagasinet.

“Kjelleren” i annonsen deres har vært uforandret så lenge jeg kan huske, men det var først nylig jeg oppdaget at de har voksen betjening. Han som er avbildet i annonsen, er etter min mening i yngste laget til å passe til den betegnelsen. Ellers oppgis adressen til Lybecker gt. Det skrives nok egentlig i ett ord, men siden gaten har navn etter den tyske byen Lübeck, er det forståelig at Herremagasinet skriver navnet med ck, og ikke føyer seg etter den nå offisielle skrivemåten Lybekkergata. Navnet HerreMagasinet sier lite om hva som selges her, så for at alle norsktalende skal skjønne det, har man hengt på big & tall nede i høyre hjørne.

oooOOOooo

AF2 – Hetebølge: Årets sommer er den varmeste og tørreste siden 1947. Da var det også uutholdelig varmt i perioder, og jeg husker godt hvor svalende det var å sette seg ut i vannet på Ramton.

oooOOOooo

AF3 – Uhistorisk: Norge kom ikke til VM i fotball, og Danmark, Sverige og Island kom ikke til finalen. Det kan selvsagt skyldes at lagene ikke var gode nok, men for Islands del er jeg redd for at supporterne kan ha noe av skylden. For når de kler seg ut som

vikinger og bruker hjelm med horn, er det et tydelig tegn på at det går nedover. Norske idrettshysterikere har brukt slik uhistorisk utkledning i mange år, og Norge klarte ikke å kvalifisere seg til fotball-VM.

oooOOOooo

AF4 – Lotterigevinst: Aftenpostens Hole in One forteller om en serbisk spiller som fikk en Lada i premie for å ha scoret mål under VM. Jeg ante ikke at dette bilmerket fortsatt eksisterer ( det skiftet navn til Togliatti en periode, tror jeg), men det minner meg om han som kjøpte lodd på en veldedighetsbasar, og som vant annengevinsten, en Lada. På spørsmål om hva som var førstegevinsten, var svaret: “En fruktkurv”.

oooOOOooo

AF5 – Frukthage: Det ser ut som jeg i år kan høste kirsebær i tillegg til epler. Naboens kirsebærtre har fått en avlegger hos meg, og der er det omtrent nok kirsebær til å fylle et norgesglass, der bærene kan foredles med sukker og annet. Dessuten er naboen på ferie, så jeg kan vel med god samvittighet høste de grenene som strekker seg over gjerdet. Men hvordan høster man kirsebær uten fare for liv og helse? Ellers har jeg i samråd med Vårherre bestemt at eplene skal høstes 15. september.

Litt av årets kirsebæravling i nærbilde.

(Innlegget ble påbegynt 12.07.2018 og fullført 13.07.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no