Alternative fakta – uke 27

 ___________________________________________________________________________

Dette samt opplisting i dagens fødselsdager var alt Dagsavisen skrev om dronning Sonja på hennes 80-årsdag.

AF-1: Dårlig folkeskikk: Minilederen til høyre sto i Dagsavisen på dronning Sonjas 80-årsdag 4. juli. Det var selvsagt hyggelig at de tenkte på meg. Men det hadde vel vært mer i tråd med norsk folkeskikk – uten at man dermed opptrådte underdanig – å gratulere dronningen med dagen?

oooOOOooo

Fra Budstikkas nettavis.

AF-2: Underlig reaksjon: Det er mye som kan gjøre en rektor stum og målløs, vil jeg tro. Men at det å fjerne et hakekorsflagg fra skolens flaggstang har slik virkning, overrasker meg.

.

.

.

oooOOOooo

Fra NRKs nettsider.

AF-3: Optikk i språket: Oppslaget til høyre fant jeg da jeg lette etter noe annet på NRKs nettsider. Kanskje en av kringkastings-selskapets fotografer kan forklare nettredaksjonen hva fokus er, og at det iallfall ikke kan være høyt. På en eller annen måte minner det meg om den lite sportskyndige reporteren som spør lengdehopperen: “Hvor fort har du hoppet?”

.

oooOOOooo

Antirasistisk senter har sitt eget syn på samer.

AF-4: Hetsing av samer: I en eller annen anledning har Antirasistisk senter laget plakaten til høyre om samer. Det virker litt rart, og jeg lurer på hva Norske Samers Riksforbund eller andre sameorganisasjoner mener om det?

.

.

.

oooOOOooo

AF-5: Biler som brenner natt etter natt: Ifølge gjentatte meldinger i NRK nylig sto åtte biler i Oslo i brann to netter på rad. Skyldtes dette dårlig slukking fra brannvesenets side etter brannene den første natten?

oooOOOooo

AF-6: Gullfunn: Der regnbuen slutter, skal det visstnok være en tønne med gull. Da var det minst halvannen tønne med gull på Kalvøya tidligere denne uken. Håper noen fikk glede av det!


___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventelt legger den ut her.
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig!