Alternative fakta uke 27


___________________________________________________________________________

AF1 – Klimatrusel: CO2-fangst på Mongstad skulle være vår månelanding, sa Jens Stoltenberg. Gassen skulle fanges fordi den er farlig for klimaet. Derfor har jeg vært svært forsiktig med å puste, for hver gang jeg puster ut, øker CO2-mengden. Men i forrige uke var det plutselig for lite CO2! Det ble omtalt både i nyhetsoppslag og kommentar i Aftenposten. Klikk på bildene nedenfor for å lese.

   

oooOOOooo

AF2 – Lydforurensning: Innlegget “Kadetten” fikk over 400.000 av kommunen for å støye og stenge badestranden i dagens blogg handler om støy fra Kadettangen utenfor Sandvika. I Sandvika sentrum ligger butikken Hi-Fi klubben (de skriver det slik, i to ord). Høyttaleren der, innringet med rødt, spiller ikke høyere enn at det går an å føre en samtale i nærheten. Men for meg, som er en sær støymotstander, er dette nok et eksempel på den hensynsløse holdningen mange har til lydforurensning.

“Hi-Fi klubben” i Rådmann Halmrasts vei i Sandvika spiller kontinuerlig musikk fra sin høyttaler (innringet med rødt) for alle som passerer.

oooOOOooo

AF3 – Øl hører til: Som ølbryggeramatør har jeg litt vanskelig for å skjønne ølfabrikantenes problem med CO2-mangel. Når jeg brygger øl, tapper jeg det på flasker før det er helt utgjæret, tilsetter en teskje sukker på hver flaske og korker. Da er ølet sprudlende med egenprodusert CO2 når flasken åpnes. Ellers slutter jeg meg til hva Tor Anders Engen skriver om øl i Resett:

Klikk på bildet for å lese Tor Anders Engens artikkel i Resett.

oooOOOooo

AF4 – Skobutikk: Da jeg i forrige uke kjøpte nye sko, ble jeg møtt av plakaten til høyre for inngangsdøren: “Ta 3 betal for 2”. Men hvem trenger tre sko? Og er den ene ekstra en høyre- eller venstresko?

(Innlegget ble påbegynt 06.07.2018 og fullført 06.07.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no