Alternative fakta – uke 21


___________________________________________________________________________

AF1 – 17. mai i andre land: Også i år har det vært litt diskusjon om hvilke flagg det er greit å gå med i 17. maitoget. Tyrkias president, som tidligere har vært omtalt her i bloggen, feiret også 17. mai. Men siden han holdt sin 17. maitale i Tyrkia, må det vl være greit at han bruker tyrkisk flagg. Noe mer tvilsomt er bruken av partiflagg.

oooOOOooo

AF2 – Auto-korrektur: Einar Gerhardsen var statsminister nesten sammenhengende fra 1945 til 1965. Og så var han gift med Werna, et navn som bare er en forbokstav fra vår nåværende regjeringssjefs fornavn. Dette har nok blitt for mye for Dagsavisens autokorrektur, som i innlegget Unnskyld, Einar! tydeligvis har prioritert Erna fremfor Werna. Det likner litt på det som skjedde da samme avis (under navnet Arbeiderbladet) skulle skrive om høyrentepolitikken. Ordet ble delt, og med datidens retteprogram kom det ut som høyre-ntepolitikken.

oooOOOooo

AF3 – Nasjonale ID-kort: Men jeg vil da ikke ha et ID-kort med bilde av en dame som heter Kari Normann og er nesten 30 år yngre enn meg!

oooOOOooo

AF4 – Rapping: Dagsavisen siterer denne megetsigende twitter-meldingen fra @suPerStaale:
“Østkantungdommer sverger å holde seg unna gjengkriminalitet dersom Jan Bøhler aldri rapper igjen.”
Det fremgår ikke av meldingen hvem Jan Bøhler har rappet fra.

oooOOOooo

AF5 – Sosialisme: Med fare for å røpe hvor jeg ikke hører hjemme politisk, siterer jeg to-tre linjer fra Sverre Høegh Krohns innlegg Islamkritikken får andre ta seg av – nå må Resett komme seg videre i nettavisen Resett:
“Når det gjelder sosialismen så er jeg ikke sosialist. Men vi skal være klar over at det systemet som var før sosialismen var elendig. Vi kan si det slik: Det var så elendig at det fostret noe så elendig som sosialismen som løsning. Da må det ha vært ganske dårlig. Men i nøden spiser fanden fluer.”

(Innlegget ble påbegynt 25.05.2018 og fullført 25.05.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no