Alternative fakta – uke 19


___________________________________________________________________________

Budstikka på nett 4. mai 2018

AF1 – Helsenytt: Den gledelige nyheten til høyre sto i Budstikka 4. mai. Så når den nye helsestasjonen får gjort noe med prisen, er det bare å kjøpe inn i store kvanta av statsforretningens varer. Det får meg til å tenke på hva et britisk parlamentsmedlem en gang sa som kommentar til det store antallet barer som finnes i parlamentsbygningen (poeget oppfattes lettest når utsagnet leses høyt): “We are not as drunk as thinkle peep we are!”.

oooOOOooo

AF2 – Slutt på en farlig vinter: Det fremgår nokså tydelig av bildet at det ikke er singel, men mangel på singel, som er årsak til ulykkene.

oooOOOooo

AF3 – Det går alltid et tog: Plakaten til høyre, fotografert på Sandvika storsenter for en uke siden, har fått meg i alvorlige tanker om årets ferie. “Reis sammen. Ta toget.” står det nederst. I ferien skal jeg sammen med to gode venner til Island. Vi reiser dit med fly, og skal kjøre bil øya rundt. Burde vi tatt tog i stedet?

.

.

.

.

oooOOOooo

AF4 – Ikke bare russestøy: Bilkameraet mitt tar også opp lyd, og fikk med seg morgen-/formiddagssendingen på Radio Rox for et par uker siden. Programlederen kommenterte Fremskrittspartiets vedtak om å forby bønnerop fra minareter. Han regner tydeligvis ikke med å ha lyttere som er troende kristne, eller ønsker kanskje at de skal slutte å høre på.

oooOOOooo

AF5 – Interessante varer: Clas Ohlson – på svensk også kalt “gubb-dagis” – har mange interessante varer. Kassaslappen til høyre reiser to spørsmål. Her jeg kjøpt det som står som varebetegnelse? I så fall: hvorfor har jeg returnert varen?

.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF6 – Kvalitet: Det slovenske selskapet Gorenje produserer hvitevarer, deriblant kjøkkenventilatorer. Som seg hør og bør er selskapet kvalitetsbevisst, og stiller krav ikke bare til sine produkter, men også til kundene, slik det fremgår av veiledningen som følger med ventilatoren (klikk på teksten for å få den i leselig størrelse):

(Innlegget ble påbegynt 11.05.2018 og fullført 11.05.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no