Alternative fakta – uke 17

Om uttrykket alternative fakta (AF)

oooOOOooo

AF-1: Willie Nelson fyller 85: I morgen fyller Willie Nelson 85 år. Ham hørte jeg på konsert i Wrightegaarden i Langesund for seks år siden, og som svært uvitende om de fleste artister, kjente jeg navnet, men visste ikke mye om musikken. Derfor hadde jeg for sikkerhets skyld utstyrt meg med hørselvern og var forberedt på det som pleier å komme på utendørskonsert. Så kommer musikerne inn, Willie Nelson med kassegitar og slagverkeren med visper. Det ble en fantastisk konsert, og jeg oppdaget at jeg kjente flere Willie Nelson-låter enn jeg hadde vært klar over. On the road again brukte jeg i ferie-“albumet” fra en biltur til Orknøyene i 2014 (til sammen 4394,2 km til og fra Highland Park, verdens nordligste whisky-destilleri).

En liten unnskyldning til Willie Nelson for at han nevnes under overskriften “Alternative fakta”. Han vil nok helst ikke assosieres med opphavet til begrepet. Og Willie Nelson er heldigvis et faktum!

oooOOOooo

AF-2: Blogg-innlegg får konsekvenser: I innlegget Radiolyd på innpust her i bloggen skrev jeg om NRK-korrespondenter som kan høres ut til å ha pusteproblemer. Gro Holm, én av dem jeg brukte som eksempel med et lydklipp, har tydeligvis tatt dette til seg.

oooOOOooo

AF-3: Musikkgruppe jubilerer: En av årets jubilanter er D.D.E., som har hatt dette navnet i 25 år. Min favorittlåt i bandets repertoar er Vinsjan på kaia. Et konsertopptak av den ligger ute på YouTube. Kortversjonen (bare refrenget) med illustrasjoner kommer her:

oooOOOooo

AF-4: Tiddeli-bom: 24. april kom det ca. 10 cm snø her i området. Budstikka setter fingeren på problemer det skapte, og som de ikke har i mindre urbane strøk:

,

,

,

,

.

___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.