Alternative fakta – uke 16

Om uttrykket alternative fakta (AF)

oooOOOooo

AF-1: Diskriminerende kryssord: Aftenpostens søndagskryssord  hadde denne løsningen for et par uker siden.

“Heldigvis er det ingen andre dyrearter som driver med noe så meningsløst som blogging”, er løsningssetningen til et bilde av Caroline Berg Eriksen og Lars Kristian Eriksen.

Bildet i kryssordet viser Caroline Berg Eriksen, som i likhet med meg skriver blogg, og hennes ektemann Lars Kristian Eriksen. Dette er dobbel diskriminering. For det første, selvsagt, utsagnet i seg selv. Det har vært kommentert i flere medier, og Aftenposten har beklaget. Men hvorfor dette bildet? Hvorfor ikke et bilde av en av de mange bloggerne som ikke har kjendisstatus og som ikke tjener penger på bloggen sin, f. eks. jeg  (men jeg vil ikke ha bilde av meg i avisen).

oooOOOooo

AF-2: Sunt kosthold: Dette kostholdsrådet er hentet fra den danske avisen Politiken. Det sto på trykk i januar 2016, så det kan dessverre ha gått ut på dato:
“Rødvin, især pinot noir, og mørk chokolade får vores kroppe til at udløse sirtuiner, en type protein, der kan reducere inflammation i kroppen og ændre fedtforbrændingen.”

oooOOOooo

AF-3: Norsk film: En film med tittelen Kålrot høres kanskje ikke særlig spennende ut. Men den er norsk. Og det er i hvert fall spennende å finne ut hva den ukjente, norske filmregissøren Asbjørn Torp har fått til.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF-4: Korrektur: I spalten Språket vårt i Aftenposten skreiv Per Egil Hegge rett før påske at den nynorske vekeavisa Dag og Tid “… holder seg med en korrekturleser …” Dersom dette er rett, tener det vekeavisa til stor ære. Tenkje seg til: ein levande språkrøktar i staden for ei digitalisert løysing! Framifrå!

oooOOOooo

AF-5: Ingen fallitt-erklæring: Gledelig  melding til alle Bærums nærings-drivende som ikke får forretningen til å lønne seg: Det blir ikke flere konkurser, de siste sto omtalt i Budstikka 16. april.

.

.

.

.

___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.