Alternative fakta – uke 15

Om uttrykket alternative fakta (AF)

oooOOOooo

AF-1: Sommerdag: I går, 14. april, var etter gammel skikk sommerdag. Husket du å snu primstaven? Etter gammel skikk skulle det også være mulig å spå været fremover ut fra gårsdagens vær.


oooOOOooo

AF-2: Herre-hijab: Hijab og tilliggende herligheter har vært omtalt flere ganger i denne bloggen (21. januar, 25. februar, 11. mars). Hun som var opphav til flere rettssaker i  Stavangerområdet, har nå sluttet å bruke dette plagget. Til gjengjeld blir herre-hijab stadig mer utbredt, som vist på dette bildet tatt i Sandvika nylig.

Jeg trodde hettegenser var et plagg beregnet på kaldt vær. Men dagen før jeg tok bildet, møtte jeg enn “hijabkledd” mann iført shorts. Så hensikten med herre-hijaben må nok være den samme som for kvinner: unngå å opphisse det motsatte kjønn.

oooOOOooo

AF-3: Korea-nytt: På grunn av den spente politiske situasjonen på Korea-halvøya følger jeg mye med på nordkoreansk TV for tiden. Derfor fikk jeg også med meg denne omtalen av en liten notis i Budstikka på nett. Nyhetsdamen sier at nordmenn gjør det på samme måte som nordkoreanere:

oooOOOooo

AF-4: Lokalavis: Budstikka på nett er en lokalavis. Svært lokal, noen ganger. Og da skal det ikke så store nyheter til før de får et brukbart oppslag.

Litt liten skrift på illustrasjonen, derfor gjengis siste, beroligende setning: “Brannvesenets vaktsentral opplyser til Budstikka at brannen er så godt som slukket.”

oooOOOooo

AF-5: Spoiler for Skam-seere: Den mye omtalte serien Skam har jeg ikke sett. Nå kommer siste del, og den trenger ingen se, for Aftenposten har allerede oversikt over handlingen.

.

.

oooOOOooo

AF-6: Twitter-logikk: Det er mulig at jeg har litt tungt for det, men den indre logikken i Twittermeldingen nedenfor ser jeg ikke. Eller er den ironisk ment? Den sto i hvert fall gjengitt i Dagsavisen nylig.


___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.