Alternative fakta – uke 15


___________________________________________________________________________

AF1 – Skatten min: Skattemeldingen har kommet. Jeg har reservert meg mot elektronisk kommunikasjon med det offentlige, og får den derfor på papir i postkassen ved veien. Trolig hadde jeg fått samme restskatt hvis jeg hadde gått inn på Skatteetatens nettsider, slik jeg skjønner de fleste gjør. Nå har jeg ikke kontrollert meldingen, så det kan hende jeg finner noe tilsvarende som Vegard Ulset i Kristiansand fant, ifølge Aftenposten.

oooOOOooo

AF2 – Tvisyn: I samband med Vinje-jubileet sist helg hadde NRK Dagsrevyen bedt fleire av deltakarane i feiringa i Vinje kommune om å seie noko om diktaren. Ottar Grepstad, direktør for Nynorsk Kultursentrum, greip Vinjes “tvisyn” i sin karakteristikk: “Han var ein skråsikker mann om tvilens verdi”.

oooOOOooo

AF3 – Rikskringkastingen 1: Høytlesing fra aviser er en aktivitet jeg hittil har forbundet med pleiehjem. Nå har NRK-sporten også begynt med dette. Sportsinnslaget på NRK Alltid nyheter (alternativ skrivemåte: NRK Alltid “nyheter”) i dag litt før 9.30 besto i sin helhet av opplesing fra Dagbladet, VG og Aftenposten – inkludert rasling med papir da avissidene ble bladd om.

oooOOOooo

AF4 – Rikskringkastingen 2: “Aldri mer 9. april!” – men det ble 9. april i år også.  NRKs nyhetsmorgen hadde forhåndsomtale av et Ekko-innslag i anledning 78-årsdagen for det tyske angrepet på Norge. I samtalen mellom Ida Creed og Ragna Nordenborg kom den sensasjonelle nyheten om hvordan regjeringen Nygaardsvold i 1940 sendte ut mobiliseringsordren:

oooOOOooo


AF5 – Rikskringkastingen 3: Vi high-browere snakker om en “freudiansk forsnakkelse”. Den gemene hop sier: “Hva hjertet er fullt av, renner munnen over med,” og mener det samme. Jeg har en mistanke om at det er noe slikt enten NRK Dagsrevyens Gry Blekastad Almås eller AUFs Lara Rashid drev med i Dagsrevyen palmesøndag. Almås utannonserte innslaget om Rashid slik:

Den freudianske forsnakkelsen? Lærere og journalister er etter vanlig oppfatning i prinsippet politisk nøytrale personer. Det er mulig at Almås og/eller Rashid ser det annerledes, slik kan det i hvert fall høres ut.

(Innlegget ble påbegynt 13.04.2018 og fullført 13.04.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no