Alternative fakta – uke 12

Om uttrykket alternative fakta (AF)

oooOOOooo

AF-1: Ytringsfriheten truet: Denne faste spalten,  Alternative fakta, har bare eksistert i åtte uker. Nå  nå er den truet av mediegiganter som NRK, Dagbladet og VG! Hør bare her:

Men de knekker ikke oss!

oooOOOooo

AF-2: Norske fotballsparkere i London: Det fremgår av flere medier at det norske landslaget i fotball (herrelandslaget, må man visst presisere nå) befinner seg i London, der de blir trent av en svenske ved navn Lars Lagerbäck. Hvor har det blitt av landslagssjef Tor Røste Fossen? Han har vel ikke lagt opp?

oooOOOooo

AF-3: Manglende tyrkisk humoristisk sans: I likhet med denne bloggen (Alternative fakta – uke 10) har Aftenpostens tegner Inge Grødum kommentert det å bruke karakteristikken “nazi-” om dem man er unig med.

Man skal som kjent ikke spøke med Tyrkias president. Det var derfor ikke uventet at det kom en reaksjon på Grødums tegning fra Tyrkias ambassade:

Det jeg ikke forstår, er hvorfor Grødum ikke kan bruke nazi-stempelet på Erdogan når Erdogan bruker det på Merkel. Men kanskje er ambassadens reaksjon falsk, og egentlig skrevet av noen som vil sette Tyrkia i et dårlig lys?

oooOOOooo

AF-4: Kastanjeknekk: Det er et stykke til nærmeste kastanjetre fra gårdsplassen her på bruket. Likevel lå det en kastanje på asfalten da jeg kom hjem fra dagens handlerunde, og den lå der ikke da jeg dro. Jeg gjetter på at det er en av de geskjeftige skjærene som vanker her, som har sluppet kastanjen fra takhøyde i håp om at den skulle knekke. Tidligere har jeg funnet valnøttskall (naboen oppe i veien har et valnøttre) fra nøtter som har fått samme behandling.

oooOOOooo

AF-5: MDG som huleboere: Dagsavisen 18.03.2017 siterer Oslos miljøbyråd Lan Marie Ngueyen Berg, som i følge avisen har sagt til NRK: “Man skal jo ikke måtte leve i en hule og spise granbar for å være i Miljøpartiet De Grønne.”

Greit nok. Men hva mener De Grunne at man skal spise da?

___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.