Alternative fakta 8/20

___________________________________________________________________________

 

AF1 – Matvarer 1: Ifølge Det Norske Akademis ordbok er loin ryggstykket på en fisk. Når ble vi så fisefine at vi ikke kan kalle et ryggstykke for et ryggstykke?

oooOOOooo

Trafikklys-paprika. Hos Kiwi er det rødt lys hele tiden.

AF2 – Matvarer 2: Paprika kan man få i flere varianter. En av dem er en pakning  som kalles “trafikklys”. Ifølge etiketten skal pakningen inneholde rød, gul og grønn paprika, men det så ut som de fleste bare hadde røde. Den hos Kiwi som har hatt pakket dette, må ha dårlige erfaringer med lysgulering i trafikken.

oooOOOooo

Dagsavisens quiz 18. februar 2020.

AF3 – Quiz 1: Forrige uke påsto jeg at Dagsavisen gir blaffen i sine kunder når de fortsatt holder på den gamle fylkesordningen. Kanskje var jeg for streng. Kanskje det er så enkelt som at de bare ligger litt etter i oppdateringen av sine kunnskaper. I hvert fall vet de at det foregikk en liten fylkesreform i 1972, og har stilt spørsmål om det – med riktig svar.

oooOOOooo

Dagsavisens quiz 14. februar 2020

AF4 – Quiz 2: “Hva heter Norges fremste nyhetsprogram på radio?” spurte Dagsavisen i sin quiz for en uke siden. Når avisens svar er “Dagsnytt”, viser det at avisens quiz-redaksjon (hvis den har noen) er helt i tåka. Det er over ett år siden jeg tok et begrunnet farvel med NRKs nyhetsredaksjoner.

oooOOOooo

AF5 – Dobbeltgjenger: Erna Solberg var nylig på sikkerhetskonferanse i München. Eller var hun det? Hadde hun kanskje bare fått sin kollega Angela Merkel til å snakke bergensk til NRKs utsendte? Likheten mellom de to er i hvert fall stor.

 

oooOOOooo

AF6 – Vanskelig bynavn: Nyheter fra München er et mareritt for NRK. Ikke bare har bynavnet denne rare u-en med to prikker over – hvordan skal nå den uttales, mon tro? Men i tilleg har navnet denne lyden som alle hakker sånn på de stakkers NRK-ansatte for at de ikke kan uttale (alle vet da at det er moderne å si at man skal “skjøpe skjinobillett”). Ingvild Bryn har ikke lyden i sin dialekt, tror jeg. Men også Philip Lote sliter.

oooOOOooo

Aftenposten 21. februar 1920.

AF7 – Drammen: I en dyptpløyende artikkel i Aftenposten for 100 år siden kunne avisen fortelle om “Det nyeste surrogat for Drammen”. Det viser seg ved nærmere lesing at det ikke handler om byen Drammen, men om substantivet drammen og fiskernes behov for enkel tilgang til sykebrennevin under forbudstiden.

.

oooOOOooo

Aftenposten 15. februar 2020.

AF8 – Fengsel: Ingressen til en artikkel i Aftenposten for en uke siden forteller kort og greit hvordan man unngår å komme i fengsel.

oooOOOooo

AF9 – Informasjon: Artikkelen nevnt i forrige notis  utmerket seg også med en av Aftenpostens helsides, informative illustrasjoner.

(Innlegget ble påbegynt 20.02.2020 og fullført 20.02.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no