Alternative fakta 51/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Brexit.  Storbritannia og EU har blitt enige om en avtale. Derav følger kanskje at man igjen kan lese denne typen overskrift i britiske aviser: «Uvær i Kanalen – Kontinentet isolert».

֎֎֎

Med slik behandling av fotballen kan vakthunden Simba neppe søke medlemskap i Bærum sportsklubb.

AF 2: Fotball. Simba, vakthunden her på bruket, er fotballinteressert. Til høyre er bilde av én av hans fotballer slik den ser ut etter lang tids bruk. Den helt runde fotballen som nylig lå ute på gårdsplassen, er kanskje en julegave til Simba. Så får vi se om det nære naboskapet til Kadettangen og Bærum sportsklubb har lært ham å sparke ballen.

֎֎֎

 

Aftrnposten 14. juni 2020. Klikk for å lese.

AF 3: MDG-risiko. MDG (Monsterpartiet De Grunne/Gale/Griske) vil ikke at E18 skal legges i tunnel forbi Sandvika, forteller Aftenposten. Jeg har lest at støy og støv fra veien kan gi forhøyet risiko for bl.a. slag (jeg hadde slag i mars i år).  MDG har sikkert lest hva jeg skriver om partiet her i bloggen, og synes det er greit med risikoen.

֎֎֎

Resett-lenker 23. desember 2020.

AF 4: Partisamarbeid. MDG (Moropartiet De Grunne/Gale/Griske), som på en av de siste meningsmålingene lå under sperregrensen, planlegger å bli regjeringsparti etter stortingsvalget 13. september. Men både det blokkuavhengige MDG og SVP (Sosialistisk Venstre-Parti) må bli enig med lederen for SSP (Sosialistisk Senter-Parti), Trygve Slagsmål Vedum, som ifølge en Aftenposten-overskrift har sagt at folk kan kalle ham hva de vil.

֎֎֎

Fra et søk på Googles karttjeneste tidligere i år.

AF 5: Uthavn-tilbud. Narestø er en gammel uthavn innenfor nordspissen av Tromøya, ca. 12 kilometer nordøst for Arendal. Stedet er også registrert på Googles kart, som foreslår at man skal utforske Narestøs restauranter, hoteller m.m.m. Dette vil sikkert interessere og glede både de få fastboende og de som har feriebolig i Narestø.

֎֎֎

Document 21. desember 2020.

AF 6: Avlivning. Det er forskjell på å halshugge og å skjære hodet av, mener nå jeg. Men halshugge høres kanskje mer dramatisk ut, siden Document bruker det i overskriften (til høyre) og NRKs nyhetssendinger alltid bruker det, uansett hvilken «avlivningsmetode» som er brukt.

.

.

.

֎֎֎

Annonse i Resett 23. desember 2020.

AF 7: Virusannonse? Annonsen til høyre er hentet fra Resett. Jeg har ikke fulgt lenken, siden  jeg er redd for at en annonse med så dårlig språk også kan inneholde virus (datavirus – ikke corona). Derfor ber jeg om hjelp til å få vite hva det betyr at nordmenn er «gjort for». Er det en Google-oversettelse?

֎֎֎

Lenke i Resett 23. desember 2020,

AF 8: Woke Carlson. Lenken til høyre reiser to spørsmål. Viktigst: Hva vil det si at Forsvaret blir woke. Dessuten: Hvem er Tucker Carlson? Er det han på taket, med motor og dobbelt propell (har aldri hørt noe fornavn på ham)?

֎֎֎

Lenke i Resett 21. desember 2020.

AF 9: Blodsukker.  Da jeg var på sykehus tidligere i år, målte helsevesenet høyere blodsukkerverdier hos meg enn det som er standard. Ifølge epikrisen fikk jeg kostinformasjon (kan ikke huske noe om det), og «synes ta det mer til følge» (hvilke kost-valg har man som sykehuspasient?). Meldingen ovenfpr var derfor til stor hjelp, og er tatt til følge.

(Innlegget ble påbegynt 25.12.2020 og fullført 25.12.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no