Alternative fakta 50/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Evig liv: Aftenposten kommer – i seneste laget – med statistikk for 2018. Ifølge avisen, tidligere kjent med slagordet “solid bakgrunn for egne meninger”, var det seks dødsfall i fjor. Hvorfor dette sensasjonelt lave tallet kommer i en tospaltet notis på side 18, og ikke som hovedoppslag på førstesiden, er litt vanskelig å forstå. En slags forklaring kom to dager senere, da avisen brakte en tabell basert på tall fra Folkehelseinstuttet over dødsårsaker. Det fremgår der indirekte at ingen dør av alderdom, m.a.o. at noen har innført evig liv. Som om NAV ikke har problemer nok fra før!

oooOOOooo

Dagsavisen 5. desember 2019.

AF2 – NATO-møte: Hva var det egentlig som foregikk på NATOs møte i Storbritannia nylig? På bildet ser vi tydelig at Norge, ved Stoltenberg og Solberg, og Frankrike, ved Macron, er uenige. Dessuten er Trump åpenbart rasende på Stoltenberg for et eller annet, noe Angela Merkel virker skremt av, mens Erna Solberg ser ut til å ta det med et smil.

oooOOOooo

AF3 – Fasttelefon: Djevelen ligger i detaljene, sier et gammelt jungelord. Som nevnt i Fra Golliwog til Eide er Eides språksjov tilbake på skjermen, nå som lørdagsunderholdning. Der hender det at telefonen ringer, og nettopp da er det en detalj som ikke stemmer.

Telefonen som ringer hos Linda Eide, høres ut som apparatet i den korte sekvensen nedenfor. Jeg hadde selv en grå variant av denne.

Den telefonen som står på bordet i språksjov-studio, har aldri ringt. Den har fløytetone. Dette trodde jeg var allmennkunnskap etter Jon Skolmens sketsj med minst åtte telefoner av nettopp denne typen. Men Linda Eide var bare 11 år gammel da sketsjen ble sendt, og fikk kanskje ikke være oppe så lenge at hun fikk sett den? Hun får en ny sjanse nå:

oooOOOooo

NRK Nett-TV 7. desember 2019.

AF4 – Inntørket foss: Victoriafallene har tørket inn til en bekk, kunne NRK Dagsrevyen fortelle nylig, med henvisning til NRKs nettsider. Når jeg får slike henvisninger, tenker jeg at nyheter som ikke er viktige nok til å bli presentert i nyhetssendingen, neppe er verdt å lese. Det kan jeg hatt rett i denne gangen. For samme nyhet sto også i Document, men med en litt annen vinkling.

oooOOOooo

Aftenposten 30.. november 2019.

AF5 – Straff som fortjent: Det var på tide, tenkte nok flere enn jeg da de fikk se overskriften til høyre.

.

 

 

oooOOOooo

.

AF6 – Pleonasmer: I en overskrift bruker Budstikka ordet preprogrammere, som er nytt for meg. Jeg trodde det holdt med programmere om å lage en forhåndsbestemt prosedyre e.l.. Men i et land hvor forhåndsfavoritt ser ut til å ha erstattet favoritt, kan man vel ikke vente annet. Selv har jeg prøvd å lansere ordet fugleornitolog, men uten særlig hell. Hva med maritim sjøfart? Kom gjerne med flere “gullkorn”.

oooOOOooo

AF7 – Fribillett: Innlegget i dagens blogg om det gamle apoteket i Sandvika fikk meg til å tenke på en historie jeg hørte om resepter, den gangen legene skrev dem for hånd. Av vanvare kom en mann som nylig hadde vært hos legen, til å vise frem resepten i stedet for billetten da han skulle se sitt fotballag spille cup-finale på Ullevål. Kontrolløren så på papiret og viste ham sporenstreks opp på VIP-tribunen. Dette fristet selvsagt til gjentakelse, og overalt viste det seg at legeresepten fungerte utmerket som adgangstegn. Helt til han prøvde å komme inn på kino for å se James Bond-filmen From Russia with love (dette er så lenge siden). Kontrolløren undersøkte billetten/resepten, og meddelte så: “Beklager, denne gjelder bare på fem-forestillingen.”

oooOOOooo

AF8 – Feil navn: “TIME 2019 Person of the Year: Greta Thunberg”, står det på bildet. Noen må forklare Time at “klima-Greta” ikke heter Person til etternavn, men Thunberg.

(Innlegget ble påbegynt 12.12.2019 og fullført 12.12.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no