Alternative fakta 47/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Navne-endring. Donald John er visst – etter bare tre uker – i ferd med å innrømme at han ikke ble gjenvalgt, og om et par måneder flytter han ut av Det hvite hus og hans medarbeidere der mister jobben. En konsekvens av dette er at denne delen av bloggen må skifte navn  (Kellyanne Conway, som er opphavsperson til overskriften, er av dem som mister jobben). Jeg leter frenetisk etter en ny, passende overskrift, og mottar gjerne hjelp.

֎֎֎

Annonse i Aftenposten 27. november 1970. Klikk for å se den i fullskjermversjon.

AF 2: Lydutstyr. Produktet ovenfor var en ønskedrøm da annonsen sto i 1970. I dag er det omtrent bare AM-bølgebånfdet (mellom- og langbølgen) som ikke er erstattet av noe digitalt. Sic transit gloria mundi …

֎֎֎

AF 3: 51. stat. Dagens dato kalles på moderne norsk for blakk fredag. Da betegnelsen ble innført, var det som en del av forberedelsene til at Norge skal bli Sambandsstatenes 51. stat. Da får vi reell stemmerett ved president- og kongressvalg, og slipper å føle oss utenfor når USAnerne velger sine politikere. Vår delstatshovedstad blir bygd fra grunnen av på Lista, som dermed gjenoppstår som egen kommune (sammenslått i 1965 med Herad, Spind og Farsund til Farsund kommune).

֎֎֎

Resett-lenker 23. november 2020.

AF 4: MDGrunn. MDG (Miljøpartiet De Gale / Griske / Grunne) kaller seg blokk-uavhengig fordi de tror dette har noe med motorblokk å gjøre (alle i partiets ledelse er helårssyklister, og hater biler). Politisk støtter partiet den “rød-grønne” blokken, og har derfor nylig bekjentgjort at de vil danne regjering sammen med Bebreiderpartiet. De to klippene ovenfor (fra Resett) viser ett av problemene med en slik regjeringsdannelse. Et annet er at MDG på siste meningsmåling presentert i NRK bare fikk 2,7 prosent oppslutning, noe som er under sperregrensen, og ikke akkurat noe folkekrav om en MDG-regjering. Blir valgresultatet i samsvar med denne målingen, bør MDG rådføre seg med Donald J. Trump om hvordan partiet skal takle det.

֎֎֎

AF 5: Dialekt. En gruppe herrer fra Bodø har vunnet en konkurranse som kalles Eliteserien. To av dem ble intervjuet av NRK om fremtiden. De besvarte spørsmålene på klingende bodødialekt:

֎֎֎

AF 6: Jungelord. «Det er bra å bøye seg i støvet når man har gjort en feil, men det er ikke bra å bli der» (Francois-René de Chateaubriand). Dette jungelordet passer godt som opptakt til AF 7 (neste).

֎֎֎

AF 7: Saxbekjennelse. I dagens Tilbakeblikk har jeg bekjent min synd når det gjelder navnet på oppfinneren av saxofonen. Han het Adolphe Sax. Feilen var i overskriften, som lett kan bli glemt ved korrekturlesing. Det fikk meg til å tenke på noe jeg opplevde som nyansatt i et forlag, som bl.a. hadde en bok med tittel Økonomien og bedriften. For å sette meg inn i den nye jobben, leste jeg gjennom en del av forlagets markedsføringstrykksaker. Det ble en viss bestyrtelse da jeg spurte mine nye kolleger hvorfor man hadde sendt ut et salgsbrev der man i overskriften anbefalte boken «Økonomien og bedriten».

֎֎֎

Frq programoversikt for 22. november 2020 i NRKs nett-TV

AF 8: Politistat? Dagsrevyen var ikke oppfunnet for 76 år siden, men hovedoppslaget sist søndag  (nederst på bildet til høyre) kunne nesten vært fra 1944.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Annonse i Aftenposten 27. november 1970. Klikk for å lese den.

AF 9: Matoppskrift. Etter suksessen med oppskrift på høns for et par uker siden kommer her oppfølgeren – så enkel at alle som kan koke egg, får den til. Et tips: I motsetning til poteter, blir egg ikke mykere (bløtere) jo lenger man koker dem.

.

.

.

.

.

֎֎֎

AF 10: Stivt blikk. Bildet nedenfor kom jeg over mens jeg lette etter noe annet. Hvorfor har han så stivt, stirrende blikk?

Utsnitt av bilde i Kampanje 16. september 2020.

(Innlegget ble påbegynt 26.11.2020 og fullført 26.11.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no