Alternative fakta 45/19

___________________________________________________________________________

       
Klikk på bildene for en litt større utgave.

AF1 – Nå er rådyra gode: Det ser nesten ut som om vi har husdyr her på bruket, men de to rådyrene var bare på besøk torsdag formiddag. Dette skulle de visst, de som kjører forbi på seksfeltsveien nedenfor!

oooOOOooo

Budstikka 14.11.1919

AF2 – Sandvika-regulering: Kommende uke arrangerer Bærum kommune Regulering “ByLab Sandvika”. Dette skjer lenge etter at det er gjort politiske vedtak om å rive det meste av gamle Sandvika og i stedet bygge høyhus som skygger for solen. Nå er ikke diskusjon om Sandvika-regulering noe nytt. Budstikka hadde flere innlegg om det for hundre år siden, bl. a. ett av fru Aagot Krog, som var kritisk til planene om en vei fra jernbanestasjonen til byen. Den er ennå ikke bygd, men jeg tror den ligger inne i planen for høyhusbyen Sandvika.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

oooOOOooo

Dagsavisen 2. november 2019

AF3 – Årets lærling: Når gamle Sandvika er revet og nye bygninger skal opp, er det behov for forskalingssnekkere. Dagsavisen fortalte nylig om en slik, som anbefales for Sandvika-utbyggerne. Vedkommende ble advart, men hadde et sterkt ønske om å bli forskalingssnekker, og lot seg ikke stanse. Den nylige utnevnelsen til “Årets lærling” viser at det ikke kan ha vært noe i veien med kvalifikasjonene. Bakgrunnen for advarslene var nok heller at hun heter Tonje.

oooOOOooo

Budstikkas nettavis 3. november 2019

AF4 – Ungdomstiltak: Budstikkas nettavis hadde nylig lenken til høyre. Jeg fulgte den ikke, og det hadde to årsaker. For det første står det ikke hva man skal trene på. For det andre har de ikke et alternativ for voksne, d.v.s. folk i 70-årene.

.

.

oooOOOooo

AF5 – Klimaavtrykk: Dagsavisen prøvde å være morsom på Petter Stordalens bekostning da han hadde vært med på å kjøpe reiseselskapet Ving med tilhørende flyselskap. Avisen tok utgangspunkt i hans påståtte miljøengasjement:

Det gjorde også Tom Nilsen da han intervjuet Stordalen i NRK Dagsrevyen om Ving-kjøpet, og fikk en lang reklametale om det fortreffelige Ving til svar:

Et naturlig oppfølgingsspørsmål kunne dreid seg om forholdet mellom fulle Ving-fly og utnyttelsesgraden i Stordalens private fly. Det spørsmålet kom ikke.

oooOOOooo

Dagsavisen 1. november 2019. Klikk på bildet for å lese.

AF6 – Husbråk: Det er fortsatt noen som forlover seg! Det trodde jeg gikk av moten for flere tiår siden. Men Kristin Marén Weider forlovet seg nylig, og ble så begeistret da Samuel Grimstad fridde, at naboene trodde det var slagsmål, og følgelig ringte politiet. Kristin synes det bare var koselig at naboen bryr seg, og har således tatt inn over seg Gro Harlem Brundtlands ord om “nabokjerringa” i 1995. Det fremgår ellers av Dagsavisens omtale at rekkefølgen nå er: 1) Bli sammen. 2) Kjøpe leilighet. 3) Forlove seg. Kanskje skal Kristin og Samuel også gifte seg etter hvert?

.

.

oooOOOooo

Budstikkas nettavis i august.

AF7 – Vær-advarsel: Budstikka på nett hadde for en tid siden et oppslag der det ble advart mot å være ute i regnvær om kvelden.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF8 – Mulig purring: Aftenposten, som jeg abonnerer på, tror at jeg vil kjøpe mer, bare de maser. Nå er det lenge siden jeg gadd å åpne e-poster som åpenbart er reklame. Men når reklameavdelingen ordlegger seg som fakturaavdelingen når en betaling har uteblitt, åpner man e-posten – og blir irritert.

oooOOOooo

Dagsavisens nettsider 14. juli 2019.

AF9 – Nettavislenke: Dagsavisen prøver også å lokke til seg lesere, selv etter at man er inne på avisens nettsider. Ordlyden i slike oppfordrninger om å lese er ikke alltid like velliykket.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 06.11.2019 og fullført 07.11.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no