Alternative fakta 4/20

___________________________________________________________________________

Dagsavisen 3. januar 2020

AF1 – Politisk uro: Under innspurten med å finne nye statsråder etter at Frp gikk ut av regjeringen, bringer Dagsavisen den truende meldingen til høyre. Bildet er trolig fra en av Oslos nye bydeler, siden jeg ikke kjenner meg igjen.

.

oooOOOooo

AF2 – Nytt NRK-tiltak: NRKs nyhetssending på TV, kalt Dagsrevyen, har begynt med noe nytt:

oooOOOooo

Budstikka 22. januar 2020.

AF3 – Snart jul: Det er 24. januar i dag, og bare 11 måneder til jul. Det har Budstikka tatt konsekvensen av, og gir tekstreklame til en julekonsert i Bærum kulturhus.

.

oooOOOooo

AF4 – 80-årsdag: I omtalen av forfattaren Einar Økland, som var 80 årfor ei veke sidan, har eg merka meg siste setning. Dette er ein heidersmann, etter mi meining.

Aftenposten 17. januar 2020.

oooOOOooo

AF5 – Omfangsrikt: Et ektepar på Snarøya fikk litt av hagen ødelagt av en bil på ville veier. Paret må være svært omfangsrike, hvis Budstikkas korte omtale er presis.

Budstikka 11. januar 2020.

oooOOOooo

Aftenposten 17. januar 2020.

AF6 – Boligannonse: OBOS påstår at de bygger boliger i Bjørnegård svingen, men det er en adresse som ikke finnes. Hadde jeg vært på den annonserte visningen, ville jeg spurt om kvalitetssikringen av byggearbeidet er av samme standard som språkarbeidet i annonsen.

.

.

.

oooOOOooo

Aftenposten 24. januar 1970.

AF7 – Bank-gammelt: Annonsen til høyre sto i Aftenposten for femti år siden i dag. Det er lenge siden! Da henvendte banken seg til sine kunder i De-form, og man kunne gå i banken for å hente penger. Jeg tror også at banken var åpen på lørdager. Et års tid etter annonsen, sluttet Bergens Privatbank og Bergens Kreditbank seg sammen og kalte fusjonen Bergen Bank.  Den er nå en del av Den norske bank, som frarådes for de som mottar barnetrygd og ellers har vanlig inntekt, men anbefales for alle som har mer enn 500 ansatte under seg.

oooOOOooo

AF8 – Teknikk-gammelt: Det er 46 år siden NRK hadde denne omtalen av en teknisk nyvinning:

oooOOOooo

Budstikka 19. januar 2020.

AF9 – Restriksjoner: Budstikkas nettavis bringer den rystende nyheten til høyre. Skal det ikke være lov til å medbringe husflidsprodukter til byen heller, nå?

.

.

(Innlegget ble påbegynt 23.01.2020 og fullført 23.01.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no