Alternative fakta 38/19

___________________________________________________________________________

Saftfabrikken i drift og saftfabrikanten i arbeid.

AF1 – Epleplukkedagen post festum: I alt ti personer deltok i løpet av epleplukkedagen i år. Årets avling var liten, bare ca. 300 kilo, men det var likevel nok til alle. Det meste blir bearbeidet i Saftfabrikken, som i år var montert på tilhenger der saftfabrikanten hadde god oversikt over fabrikken den ene veien og plukking den andre.

oooOOOooo

Blommenholm barnehage i gang med å høste epler på Langset.

AF2 – Små plukkere: Tre dager før selve epleplukkedagen var Blommenholm barnehage på besøk. De var de første som fikk forsyne seg fra epletrærne, og siden de har så kort vei ned til bakken, hjalp de også til med å ta unna litt nedfallsfrukt. Halvparten av det de plukket, ble presset til saft som ble fortært sammen med maten etter plukkingen.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å se teksten i lesbar størrelse.

AF3 – Muslimhat: Regjeringen er i gang med en handlingsplan mot muslimhat. Det er på høy tid, for dette er noe man finner på stadig nye områder, slik klippet fra Dagsavisen viser.

.

oooOOOooo

Karsten Warholm med flagg som varmepledd.

AF4 – Flagg- og folkeskikk: Uansett hvor fort man løper, er det ikke ansett som god folkeskikk å bruke flagget som varmepledd. Om ikke Karsten Warholm selv vet det, burde noen i hans støtteapparat fortelle ham det.

oooOOOooo

AF5 – Aldring: Det er ikke lett å bli gammel:

Klikk på bildet for å se tegneserien i full størrelse.

oooOOOooo

Kikk på bildet for å se tegningen i full størrelse.

AF6 – Sjekketriks: Fredrik Skavlans tegning til høyre fikk meg til å huske et tips vi fikk av en av gymnaslærerne om hvordan man med enkle, svenske ord kan sjarmere en dame: “Dina ögon är som mina fötter: stora, svarta, ömma och fuktiga.”

(Innlegget ble påbegynt 19.09.2019 og fullført 19.09.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no