Alternative fakta 36/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Gammelt jungelord. Det finnes tre former for løgn: Hvit løgn, sort løgn og statistikk.

֎֎֎

Aftenposten 8. september 2020. Klikk for å lese artikkelen som hovedoppslaget viser til (kanskje bare tilgjengelig for abonnenter).

AF 2: Representativitet. Hovedoppslaget på Aftenpostens forside sist tirsdag, Staten styres av hvite, minnet meg om et innlegg her i bloggen i januar 2018: Får ikke være med i regjeringen?. Jeg leste det på nytt, og det er – om jeg selv skal karakterisere det – glitrende godt skrevet.  Nå er det forskjell på regjeringen, som utgår fra det folkevalgte Stortinget, og byråkratiet, som er ansatte personer, og som Aftenpostens oppslag handler om. Likevel synes jeg blogginnlegget gir noen interessante innspill, og så er det som nevnt (i all beskjedenhet) glitrende godt skrevet.

֎֎֎

Blommenholm barnehage har spisepause etter epleplukking 9. august 2020.

AF 3: Epleplukkehjelp. Blommenholm barnehage stilte med femten barn til epleplukking her på bruket sist onsdag – takk for hjelpen! De minste nådde kanskje ikke opp til eplene på treet, til gjengjeld hadde de ekstra kort vei ned til nedfallsfrukten. Barna kom til fots, og skulle også gå på sine korte ben tilbake; det er nesten bare oppoverbakke. Derfor tok de spisepause foran hovedbygningen før tilbaketuren, og styrket seg med matpakke og litt epler .

֎֎֎

Fargerik figur (innringet med rødt) beskytter hovedbygningen på Langset.

AF 4: Husbeskytter. En fargerik figur har stått ved hovedinngangsdøren  en stund. Det er nok en beskytter, for gremlingene, som tidligere har gjort mye ugagn i hovedbygningen, har vi ikke merket noe til mens figuren har stått der.

.

.

.

.

֎֎֎

Budstikkas nettavis 28. august 2020.

AF 5: Sau 1. Oppslaget til høyre sto i Budstikkas nettavis for et par uker siden, og artikkelen handlet om planlagt sauebeite på Snarøen (på kartet kalt Snarøya), muligens i det området som ble frigjort da Fornebu flyplass ble nedlagt. Av teksten under bildet kan det se ut som om naboene har vært innesperret, og nå slippes løs, men det er nok sauene det er snakk om. De slippes neppe løs, men blir holdt innesperret der de skal beite. Ifølge bloggens saue-ekspertise, er det lite sannsynlig at man på Snarøen vil få se sauer av den typen som er avbildet. Når det gjelder lukt, mener samme ekspertise at de omtalte naboene neppe har hatt nærkontakt med bleiebarn …

֎֎֎

Hvis denne boken er utsolgt i bokhandelen (det er lett å forstå!), er den rilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Klikk for å se den der.

AF 6: Sau 2. Bloggens saue-ekspertise anbefaler også boken De tre sauene som dro til byen for å ha det fett. Det er tilsynelatende en barnebok, men skrevet slik at voksne som leser høyt for barn, bør ha lest teksten på forhånd, så høytlesingen ikke blir ødelagt av spontan latter. For både voksne og barn er det en fordel med innsikt i – ikke nødvendigvis efaring med – sauehold (les f.eks. Sauer og andre ålreite dyr her i bloggen).

.

֎֎֎

Document-lenke 7. september 2020. Typisk bergenshytte ril venstre.

AF 7: Bergensk. Klippet ovenfor er en lenke hentet fra Document sist helg, og handler om en hendelse i Bergen.  Document har derfor valgt å illustrere lenken med et bilde av en typisk bergenshytte.

֎֎֎

Resett 4. september 2020.

AF 8: Politikerhets 1. Overskriften til høyre er hentet fra en lenke i nettavisen Resett, som  man vanligvis kan stole på når det gjelder omtale av den for tiden sittende presidenten i Sambandsstatene. Han er som kjent god kunde hos Twitter, som av den grunn neppe ville komme med usanne påstander om ham.

֎֎֎

AF 9: Politikerhets 2. Med coronavirus på alle bauger og kanter blir det nye anledninger til å gjøre narr av kjente politikere, viste Skavlan i Aftenposten sist lørdag (nedenfor). Det gjorde jeg her i bloggen for lenge siden, før coronaviruset fantes.

Aftenposten 5. september 2020.

(Innlegget ble påbegynt 10.09.2020 og fullført 10.09.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no