Alternative fakta 35/20

___________________________________________________________________________

Slik så det ut da Blommenholm barnehage plukket epler her i 2019. Klikk på bildet for å lese omtalen her i bloggrn.

AF 1: Epleplukkedagen 2020 . Blommenholm barnehage kommer til Langset for å plukke epler på onsdag, Likevel blir det nok noe igjen til selve epleplukke-dagen, som er lørdag 12. august, m. a. o. om litt over en uke. Da er saftfabrikken montert, med nyoverhalt motor, og siden årets avling her på bruket ser ut til å bli liten, har fabrikken kapasitet til å presse medbrakt frukt for de som melder fra på forhånd. Til selve plukkingen er det ikke nødvendig med forhåndspåmelding. Vi pleier å komme i gang i 11-12-tiden.

֎֎֎

Oslo Harmonikvartetts tre(!) medlemmer: Wenche Myhre, Kari Diesen, Sølvi Wang.

AF 2: Musikk-etterlysning. Oslo Harmonikvartett hadde tre(!) medlemmer: Kari Diesen, Sølvi Wang og Wenche Myhre. Sussebass ble de vel mest kjent for, og den finnes på YouTube. Men jeg har lett forgjeves etter Godgutten vår med denne “kvartetten” – kan noen hjelpe??. Jeg tror første tekstlinje lyder slik: “Hver gang du smiler, ja, da er det like før vi forgår….” Kvartetten sang også Rock around the clock tonight i sin egen, karakteristiske stil og med norsk tekst.  Kan man kalle fremføringen husmor-rock?

֎֎֎

Avstemningen ble avsluttet 15. august, men hvem vant?

AF 3: Hemmelig. Det hemmelige resultatet av konkurransen om ny Bærumssang (se Bærumssangen 2020: Resultat? i dagens blogg) fikk meg til å tenke på professoren som gikk inn i Auditorium 2 og skrev på tavlen (dette er, som man skjønner, lenge siden): “Min forelesning, som skulle vært holdt i Auditorium 1, holdes i stedet her.”

֎֎֎

Mine begrensede franskkunnskaper strekker ikke til for en oversettelse. Jeg tror det har noe med tilsløring å gjøre. Oversetterhjelp mottas med takk!

AF 4: Farlig profet. Satiremagasinet Charlie Hebdo hadde jeg ikke hørt om før terroraksjonen i Paris i januar 2015. Nå pågår rettssaken etter aksjonen, og samtidig utkommer bladet med en utgave der de på forsiden gjengir Muhammed-karikaturene som Jyllandsposten publiserte høsten 2006. Så djerv er ikke denne bloggeren; jeg nøyer meg med en lenke til Resett, som viser bilde av Charlie Hebdos forside.

֎֎֎

Budstikka 30. august 2020. Klikk for å lese.

AF 5: Undervannsspråk. I Budstikkas nettavis skrev Simen Waagsether nylig om undervannsskulpturene ved Sjøholmen. I artikkelen stusset jeg over enkelte språklige fenomener (klikk på bildet til høyre for å se teksten i leselig størrelse i eget vindu). Uttrykket når det kommer til har Kristin Storrusten i Aftenposten utropt til det nye i forhold til, og har ellers sagt det som er å si om saken i en artikkel nylig (håper artikkelen er tilgjengelig for alle). Som tidligere tastatur-racer forstår jeg at statuene kan bli til stautene, men ikke at forstår kan bli til får står (det siste er rettet i det som nå ligger ute på nettet, men ikke det første). Papiravisene kvittet seg med sine korrektur-lesere for lenge siden, nettavisene har vel aldri hatt noe slikt …

֎֎֎

AF 6: Undervannssikt. I nederste avsnitt i utklippet om undervannsskulpturene ved Sjøholmen nevnes det noe om sikt som “sjelden strekker seg over en meter”.  I min oppvekst på 1950-tallet badet vi fra stranden på Lakseberget, like ved Sjøholmen (se Lakseberget slik det en gang var her i bloggen), og da tror jeg sikten var 20-30 cm …

֎֎֎

AF 1: Parkering. Overskriften ovenfor fikk meg til å lete i arkivet, der jeg fant bildene nedenfor (klikk på bildene for å se dem større i egne vinduer). Beskyld meg nå ikke for å ha fordommer når det gjelder damer og bil! På bildet til venstre konstateres det helt nøytralt at den ene personen på bildet er en dame. Bildet i midten handler bare om arbeidslivet, og hvis noen oppfatter “blonde secretary” som en kjønnsbetegnelse, minner jeg om at både Josef Stalin og Haakon Lie var sekretærer, den sistnevnte også blond, tror jeg. Bildet til høyre viser bare en parkert bil, sjåførens kjønn er ukjent.

(Innlegget ble påbegynt 04.09.2020 og fullført 04.09.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall.