Alternative fakta 34/19

___________________________________________________________________________

Vinterepler (Ingrid Marie) snart høsteferdige.

AF1 – Epleplukkedagen 2019: Årets epleplukkedag på Langset er berammet til lørdag 14. september, med søndag 15. som “bufferdag” hvis det blir veldig vått lørdagen (det er egentlig ikke værforbehold). Årets avling er litt rar. Det ser ut til å være mye epler, men det er en blanding av normal størrelse og mange små i klaser, som man dels kan se på bildet. Alle bloggens lesere er velkommen til å plukke til eget forbruk, men meld fra på forhånd (bruk kommentarfeltet nedenfor eller bloggens e-post). Fjorårets epleplukkedag ga et resultat på 760 kilo, og jeg har ennå rikelig igjen av saftfabrikkens produksjon.

oooOOOooo

AF2 – Moskeer og moskus: “Moskeene på Dovrefjell får bli stående,” melder Karine Haaland i et ellevilt innlegg i Document. Jeg har arkivert det under “Fleip med islam”, men siden det står i Document og er skrevet av Karine Haaland, er det nok islamofobi, eller muligens venstrepolitikerhets. Jeg tar uansett sjansen på å anbefale det.

oooOOOooo

AF3 – Værmelding: Østlandssendingen fant det nylig nødvendig med en ekstra understreking av hvor dårlig været ville bli:

Tenke seg til, både lyn og torden! Hvis det ikke er Kaja Staude Mikalsen selv som har skrevet meldingen hun leste opp, vet hun sikkert hvem som bør studere artikkelen Bakgrunn: Hva er lyn og torden? i forskning.no. For ordens skyld, og som det ofte pleier å stå når man søker opp stoff på nettet: Artikkelen er 17 år gammel, og kan være utdatert …

oooOOOooo

AF4 – Klimamelding: “I vår vedtok en rekke fylker og kommuner at det er klimakrise,” kunne NRKs nettsider fortelle nylig. Bærum kommune har ikke gjort noe slikt vedtak. Derfor kan vi her, i motsetning til f. eks. Nesodden kommune på den andre siden av Oslofjorden, ta det helt rolig. Hverken eventuelt stigende havnivå eller mulig “våtere og villere” vær får noen virkning på oss.

oooOOOooo

AF5 – Bruktbiler: Den ene av de to bruktbilene som ble omtalt her i bloggen 2. august, er nå solgt. Prisen ble høyere enn jeg antydet: 57 millioner kroner. Den andre bruktbilen er fortsatt ikke solgt.

oooOOOooo

Bloggeren i stridsantrekk for kjemisk krigføring mot veps på loftet.

AF6 – Forsvarskrig: Kjemiske våpen har vært forbudt siden 1899 (Haagkonvensjonen, artikkel 23). Men det gjelder krig mot mennesker, ikke mot veps. Vi er blitt invadert av veps her på bruket, og måtte forsvare oss. I beskyttelsesdrakt og utstyrt med flere sprøytbare midler startet motangrepet tidligere i uken. Her er det ikke snakk om å slå fienden på retrett, fienden skal utryddes!

.

oooOOOooo

AF7 – Nyheter for tungnemme: Bompenger er det eneste som teller om dagen. NRK har det som viktigste sak i de fleste nyhetssendinger, bl. a. sist mandag. Nyhetsredaksjonen passer også på at det ikke skal være tvil om hva som er saken, som derfor gjentas fem ganger på ett minutt (se i fullskjerm for å følge tellingen):

oooOOOooo

AF8 – Vi glemte å …: Hovedoppslaget i NRK Dagsrevyen tirsdag var også knyttet til bompenger. NRK ved reporter Petter Svaar kunne fortelle at administrasjonskostnadene i bompengeselskapene går opp, ikke ned slik Fremskrittspartiet lovet. Nå var dette ikke helt i tråd med virkeligheten, så valgkampinnslaget mot Fremskrittspartiet måtte korrigeres neste dag. Rettelsen av toppoppslaget var aller siste innslag i onsdagens Dagsrevyen, etter værmeldingen …

Hovedoppslag (Dagsrevyen tirsdag 20. august):

Dementi (Dagsrevyen onsdag 21. august etter værmeldingen):

oooOOOooo

AF9 – Valgkampvideo: I valgkampen kunne Høyre brukt en stumfilmversjon av Dagsrevy-introen til Jonas Gahr Støres turne i Nord-Norge, hadde det ikke vært for teksten. Sett fra Høyres side skulle det nok stått “Høy fart i riktig retning”.

oooOOOooo

AF10 – Kjøp av øyer: Denne bloggen kan avsløre hva som virkelig lå bak Donald Trumps ønske om å kjøpe Grønland, og hvorfor besøket hans til Danmark ble avlyst. En av naboene mine er amerikansk statsborger. Han stemte på Trump i 2016, og er fortsatt en ihuga tilhenger. Han har i det siste plutselig begynt å bade på Kalvøya daglig. Det er åpenbart at han har rekognosert for Trump, som har blandet sammen Øya-festivalen nær Grønland i Oslo med Kalvøya, der festivalen har sitt opphav. Da Trump ble informert om feiltakelsen, falt det ham mer naturlig å avlyse Danmarksbesøket enn å innrømme feilen. Det kan vel også ha virket inn på avgjørelsen at dette åpenbart ville få mange medier til å omtale Trump.

(Innlegget ble påbegynt 22.08.2019 og fullført 22.08.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no