Alternative fakta 28/19

___________________________________________________________________________

Skermdump fra Facebook-gruppen “Du vet du er fra Bærum når …”. Overskriften ble senere endret.

AF1 – Fornøyd politi: Overskriften  Ukens biting: Kadetten setter Sandvika på kartet med rus, søppel og narkotikapågripelser her i bloggen for en uke siden antyder at jeg ikke var helt fornøyd med det som skjedde. Men politiet var fornøyd, slik Budstikka meldte og Rune Martin Akselsen (Facebookgruppen “Du vet du er fra Bærum …”) observerte at nettavisen meldte. Ellers er det interessant å legge merke til at Kadettens hovedattraksjon fortsatt – i skrivende stund en drøy uke etter arrangementet – sitter i varetekt i Stockholm etter en voldsepisode dagen før han skulle opptrådt. Slik ser han for meg ut til å være en farlig mann, men Kadettens programsjef, Toffen Gunnufsen, vil gjerne ha ham på plakaten neste år.

.

.

oooOOOooo

AF2 – Kroppspress: Birgit Skarstein har skrevet et innlegg på Facebook om kroppspress og har fått mye ros for det. I all beskjedenhet nevner jeg at mitt innlegg Kroppspress sto her i bloggen for litt over to år siden …

oooOOOooo

AF3 – Halal-slakting: “Norske muslimer etterlyser kontrollinstans for
halalkjøtt” er overskriften på en NTB-melding i ResettHalal betyr “tillatt”, og innebærer at slaktingen skal foregå etter strenge regler. Nå midt i grillsesongen vil jeg anbefale halalslaktet gris, et kjøttprodukt som er undervurdert blant norske muslimer.

oooOOOooo

Skjermdump fra Resett 9. juli 2019.

AF4 – Flyktninger i sjøen: De siste årene har det vært skrevet mye om flyktninger som prøver å krysse Middelhavet fra Nord-Afrika. Noen har vært heldige og har blitt plukket opp av en tildels organisert redningstjeneste. Nå ser fenomenet ut til å ha spredt seg til Vestfold. Hva som får folk til å risikere liver for å flykte fra Vestfold, vet jeg ikke. Hva som er så tiltrekkende med Østfold, skjønner jeg ikke.

.

oooOOOooo

Aftenposten 7. juli 2019.

AF5 – Engelskjåleri: Hva foregår inni hodet på folk som velger betegnelsen swarmtroopers team på sin utrykningsenhet for bisvermer? Er det journalistene Marthe Øvergård og Karen Tjernshaugen som er så anglifiserte, eller ligger ansvaret hos Victoria Stemland som er ansvarlig for enheten? På Bybis nettsider finner jeg ikke begrepet,

.

.

.

.

oooOOOooo

AF6 – Flaggdag: Det var nylig ekstraordinær flaggdag på Langset:

(Innlegget ble påbegynt 11.07.2019 og fullført 11.07.2019)
2 kommentarer

___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

2 kommentarer til “Alternative fakta 28/19”

  1. AF5 – Engelskjåleri
    Victoria Stemland, lokallagsleder i ByBi, har sendt en kommentar på e-post:
    “Swarmtroopers-navnet er et internt brukt navn på svermefangegruppen i ByBi. Svermefangegruppens medlemmer er forskjellig fra år til år, men navnet har nok vært benyttet lenger i ByBi enn jeg har vært birøkter selv og det samme lokallagsleder. Det er vanlig å kalle svermeinnfangere dette i andre land, men da med orddelt skriveform. Vanskelig å forstå at det er noe å bli støtt av.”

    1. Nå ble jeg ikke akkurat støtt, men som faste lesere av bloggen sikkert har observert, er slik (mis)bruk av engelske ord i norsk tekst en av mine kjepphester. Så jeg påstår hardnakket at “swarmtropers team” ikke er noen gangbar norsk betegnelse på en utrykningsenhet som skal ta seg av rømte bisvermer.

Det er stengt for kommentarer.