Alternative fakta 26/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Stakkar liten: Sist søndag morgen kunne Anders Borgen Werring bringe denne nyhetsmeldingen på den riksdekkende kanalen NRK:

Og jeg tenkte, i barnespråk: “Takal, har mannen falt og slått seg? Skal politiet blåse på?”. Meldingen ble gjengitt ordrett i to nyhetssendinger, så det var ingen forsnakkelse. Senere meldinger i andre medier brakte på det rene at mannen hadde skadet seg. Heldigvis kom han under kyndig behandling og klarer seg visst bra.

oooOOOooo

Nyåpnet pakke med Bremykt viser seg å være bare delvis fylt opp.

AF2 – Mat og drikke 1: Der jeg handler mesteparten av maten min, fører de to størrelser av Bremykt, 390 g og 500 g. Jeg kjøper den største, men sist ble jeg lurt. Jeg godtar noen luftlommer. Men i den esken jeg åpnet, var det så mye luft at margarinen trolig ville fått plass i en 390-grams eske.  Skal jeg begynne å kontrollveie smøreskene? Burde jeg klage? Er det i tilfelle Mattilsynet eller Forbrukertilsynet som er riktig instans?

.

oooOOOooo

AF3 – Mat og drikke 2: Grillsesongen er over oss, og igjen tilbyr Rema de mest makabre ting å spise. Produsenten er Nordfjord Kjøtt. Kan noen forklare meg hvordan de får tak i råvarene sine?

oooOOOooo

Dagsavisen 15. juni 2019. Klikk på bildet for å lese vinomtalen.

AF4 – Mat og drikke 3: Av OMA-rødvinen har jeg alltid noen flasker på lager. Rosévinen har jeg smakt, og der hører jeg nok ikke til målgruppen. Nå har OMA (Ole Martin Alfsen) også kommet med en hvitvin. Egentlig kan jeg klare meg godt uten hvitvin, men denne må jeg vel prøve for sikkerhets skyld.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF5 – Kirkeliv og -død: “Om ikke noe skjer, går kirken en sakte død i møte”, skrev Lars Akerhaug i Resett 19. juni. Dagen før sto den helsides annonsen til høyre fra Den norske kirke i Aftenposten. Jeg tror annonsen skal tiltrekke nye medlemmer, men er litt usikker på om kirken bare ønsker seg mørkhudede. Selv fortsetter jeg nok mitt ikke-medlemskap.

.

.

.

oooOOOooo

Klikk på utklippet for å lese det i eget vindu.

AF6 – Fotballkrig: For tredje uke på rad finner jeg det nødvendig å berøre temaet fotball. Det var nemlig i går 50 år siden El Salvador brøt de diplomatiske forbindelsene med nabostaten Honduras og beskyldte landet for folkemord på El Salvador-borgere i Honduras etter at El Salvador hadde slått Honduras 3-0 i en VM-kvalifiseringskamp. 14. juli brøt det ut krig mellom landene. Den varte i fire dager, og Organisasjonen av Amerikanske Stater fremforhandlet en våpenhvile. Jeg ser på disse hendelsene som én av grunnene til at fotball må anses som farlig.

.

oooOOOooo

Klikk på utklippet for å lese det i eget vindu.

AF7 – N…-ghetto: For akkurat femti år siden gjenga Aftenposten en melding fra NTB-Reuter med overskriften “Uro i neger-ghetto”. Som kjent brukes “n-ordet” i dag bare når man vil sørge for et skikkelig utslag på krenkometeret. Men Martin Luther King snakket i sin I have a dream-tale om rettighetene for “the negroes”. Ellers kan jeg anbefale Neger før og nå her i bloggen, fra 13. mai 2017.

.

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 27.06.2019 og fullført 27.06.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no