Alternative fakta 25/19

___________________________________________________________________________

Klikk på bildet for å lese hele teksten.

AF1 – Barn som demonstrerer: Et av dagens blogginnlegg handler bl. a. om barn som demonstrerer (de kaller det å “streike”). Det er ikke noe nytt. Under overskriften 1ste Mai har Aftenposten har viet oppmerksomhet med både bilde og tekst til “Barnenes maidemonstration”. Noe av teksten kunne vært skrevet om våre dagers “skole-”streik” for klimaet” (dette var før Aftenposten skilte mellom reportasje og kommentar):
___“Naturligvis er det forkastelig at drage barn ind i politik, og ___naturligvis danner det et nyt og overflødig vidnesbyrd om de ___voksnes kynisme i brugen af alle midler til at fremme sine formaal. ___— Det er vold, naar et politisk parti benytter sig af barns ___vergeløshed til at erobre dem.”

oooOOOooo

De gamle er eldst. Bærum er stiftet tre år før Vålerenga.

AF2 – Fotballreprise: For ordens skyld: Fotball er uviktig. Men når nærmeste fotballag, Bærum SK, slår Vålerenga ut av cupen, blir det lagt merke til selv av meg. Det samme skjedde for 15 år siden, og er omtalt i blogginnlegget Kadettangen var for lenge siden en tange. Ellers la jeg merke til at ganske mange på begge lag åpenbart har sine aner langt fra både Bærum og Vålerenga, og at fotografen ikke hadde vett til å heve kameraet såpass at Langset kom med i bakgrunnen.

oooOOOooo

Klikk på bldet for å se plansjen i fullskjerm.

AF3 – Hensynsfullt språk: Dagens bæringer – eller bærumsborgere, som jeg tror det er mer politisk korrekt å si – er svært fintfølende. Derfor er det vakkert av Aftenposten at avisen på en plansje over elver som er truet av laksedød, skriver “Emblemselva”, “Bjerkreimselva”, “Mandalselva” osv., men “Sandvikselven“. Så får det stå sin prøve at den originale bærumsdialekten liknet mye på andre dialekter i og rundt Oslo, som Vikamål, Hadelandsdialekt o.l.

.

.

oooOOOooo

Det er uklart for meg hvor landet Pride ligger, men flagget har farger som sammenfaller med det samiske. Klikk på bildet for å lese om Arbeiderpartiets flaggtabbe.

AF4 – Flagging: Det forplikter å ha flaggstang. I løpet av året er det tretten offentlige flaggdager (fjorten i år med stortingsvalg), og i tillegg markeres ulike begivenheter med å flagge. Men med hvilket flagg? Arbeiderpartiet tror åpenbart at det er riktig å bruke flagget som representerer det man vil hedre. Det er å gjøre det unødvendig vanskelig for seg selv – og ikke minst for vaktmesteren som skal heise flagget! Her på bruket gjør vi det enkelt: Det flagges med norsk flagg uansett årsak til flaggingen. Skal andre ting markeres med flagg, skjer det på en egen flaggstang. Når vi markerer Danmarks grunnlovsdag, flagges det derfor med norsk, ikke dansk flagg på hovedstangen.

oooOOOooo

Klikk på illustrasjonen for å se den i fullskjerm. Lykke til med å forsøke å forstå.

AF5 – Utvannet formgiving: Det dukker stadig opp nye måter å utforme avissider på. Sist uke omtalte denne bloggen en oversikt over VM i  damefotball, der landene var markert med draktene utseende i stedet for flagg. Denne gangen presenterer Aftenposten Oslos vannproblem på en måte som gjør innholdet svært utilgjengelig. Den ansvarlige for “design & utvikling” heter Per Byhring. Han har sikkert studert røroppleggene grundig før han tegnet, men for meg ser det ut som han har tegnet avløpsrør, ikke vannledningsrør.

(Innlegget ble påbegynt 19.06,2019 og fullført 21.06,2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

Én kommentar til “Alternative fakta 25/19”

  1. AF-5 – Utvannet formgiving: Per Byhring skriver i en e-post: “Takk for tilbakemelding. Papirversjonen er basert på noe vi egentlig først og fremst lagde som en nettartikkel”. (Lenken er muligens skjult bak betalingsmur).

Det er stengt for kommentarer.