Alternative fakta 22/20

, ___________________________________________________________________________

AF 1: Ja til rasisme. De siste par ukene har USA, og dermed NRK, vært preget av demonstrasjoner med til dels voldelig karakter. En litt overraskende sideeffekt har vært demonstasjoner i Norge for rasisme, og ungdomaom  jublet over at det er rasisme her til lands. Alt dette har jeg fra NRK Dagsrevyen.

֎֎֎

Budstikka-Nett 27. mai 2020.

AF 2: Mulig pleonasme. Begrepet “helsesykepleier”, som jeg fant i Budstikkas nettavis, er nytt for meg. Jeg trodde alle sykepleiere drev med helse, og oppfatter “helsesykepleier” som en parallell til “ridende rytter”, “norsk nordmann”, “fugleornitolog” o.l.

֎֎֎

Skjermdump av Google-blder viser tydelig at blåmeisen egentlig er gul. Klikkk på bildet for å se det i fullskjerm.

AF 3: Feil farge. Det har ikke kommet protester mot min klassifisering av den snikfotograferte fuglen i Langsets fuglekasse som en blåmeis. Men hvem fant på å gi fuglen dette navnet. Den er jo gul! Det viser i hvert fall alle bildene på Google.

֎֎֎

AF 4: Brannalarm 1. Nylig var jeg på et kurs i 4. etasje i Asker kulturhus. Plutselig gikk brannalarmen.  Da skal man ikke ta heisen ned. Heldigvis er min rullator enkel å klappe sammen og veier ikke mye, så jeg fikk den med meg ned trappene. Det var falsk alarm.

֎֎֎

AF 5: Brannalarm 2. Asker kulturhus har tydeligvis rutiner for hvordan en brannalarm skal håndteres. Da vi var ute av bygningen, dukket det opp en rekke personer iført gule vester. De hadde åpenbart ansvar for hver sin etasje. Det sto “Evakueringsansvarlig” eller noe sånt på ryggen av de fleste vestene. Men hun som hadde ansvar for 4. etasje, der Senior Norge hadde kurs, hadde fått en vest det sto “barnevernsvakten” på.

֎֎֎

AF 6: Distanse. Hvor langt er det fra Langset til Sandvika? På min mobilatelefon har jeg en skritt-teller, og da jeg hadde gått med rullator til Kunnskapssenteret og tilbake 14. mai, viste den 2.152 skritt, omtrent det samme som uten rullator. To dager senere gikk jeg samme distanse, da var avstanden 664 skritt. Vær- og  føreforhold var de samme begge dagene, det mener jeg også ganglaget mitt var, så hvorfor så stor forskjell?

.

֎֎֎

AF 7: Musikkmysterium. Lydklippet nedenfor er fra innledningen av 2. sats i Dvoraks cellokonsert. I mitt øre har en eller annen opera-arie akkurat samme tonegang. Men hvilken? Håper på svar fra velorienterte blogglesere.

(Innlegget ble påbegynt 05.06.2020 og fullført 05.06.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no