Alternative fakta 22/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Dyreliv på Langset: Mens brukets danske gårdshund har vært på etterutdanning i Danmark, har et rådyr benyttet anledningen til å innta hagen. Det inspiserte først hellegangen som ble lagt på nytt under dugnaden for noen uker siden. Deretter tok det for seg av grøntforet, som det er mye av i denne hagen.

       

oooOOOooo

Asker og Bærums Budstikke 1. juni 1989. Klikk på bildet for å lese om pavebesøket og andre lokale nyheter.

AF2 – Pavebesøk: I morgen er det 50 år og to paver siden pave Johannes Paul II beøkte Norge. Det var det første pavebesøket noensinne. Johannes Paul fulgte skikken(?) og kysset det landets jord der han nettopp hadde landet. Budstikka fulgte skikken (som lokalavis) med sin overskrift.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF3 – Nettmobbing 1: Kommunalminister Mæland har innkalt til møte om nettmobbing. Karine Haaland i Document var visst ikke innkalt. Burde hun vært det? Og kanskje jeg også, som viderebringer hennes utfall mot navngitte politikere. Klikk på bildene nedenfor for å lese.

   

oooOOOooo

AF4 – Nettmobbing 2: De er ikke så puseaktige i Storbritannia heller. Her er en setning fra Bruce Andersons kommentar i Spectator, The case against Boris Johnson: “What has Johnson ever done to suggest that he has the moral or intellectual depth necessary to be prime minister: the patriotism and love of country necessary to be a Tory prime minister?”

oooOOOooo

AF5 – Daglig brød: Dagsavisen opprettholder avistradisjonen med små aforismer innsendt av formuleringsdyktige lesere. Jeg likte Else Marie Vestrum Olssons tekst om daglig brød.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF6 – Barnetravelt: Historien til høyre minnet meg om en tilsvarende (påstått) hendelse da fødselen var nær forestående og veene var i gang. Tilringt drosje ankom, og den vordende far meddelte til sjåføren: “Fødeklinikken, raskt!”, hvorpå sjåføren spurte forsiktig: “Vi skal vel ha med fruen også?”. Jeg minnes også han som for lenge siden, da fedre ikke fikk være til stede under selve fødselen, men måtte vente utenfor fødestuen, var svært spent på barnets kjønn. Så hans første spørsmål til fødestuens personale var: “Ble jeg far eller mor?”. I historien til høyre nevnes pussig nok ingenting om tysk barnevern.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 30.05.2019 og fullført 30.05.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no