Alternative fakta 20/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Nr. 4 i arvefølgen: De siste dagene har det vært et og annet pip i mediene om prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste. Det Karine Haaland skriver, har tråder tilbake til 2002, så les gjerne NRK-oppslaget Jeg er en lysfontene før du leser Document-innlegget Da sjamanen møtte traventusiasten. Ingeborg Senneset i Aftenposten har valgt å ta Märtha Louise på alvor (neppe helt enkelt) i sin kommentar Prinsessen og sjamanen. Eventuelle lesesvake bloggabonnenter gjøres oppmerksom på at det i begge de to siste titlene står sjamanen, ikke sjømannen.

oooOOOooo

AF2 – Dette er Dagsnytt (1): Som kjent omtales NRKs nyhetssendinger her i bloggen fortrinnsvis under “Alternative fakta”. Her er nok en begrunnelse for det i form av NRK Dagsnytt kl. 8 lørdag 4. mai, presentert av Kaspar Fuglesang. Da var nyhetssendingene i resten av verden opptatt av at Nord-Korea hadde sendt opp flere kortdistanseraketter. Opptaket er satt i gang presis kl. 08.00.

oooOOOooo

AF3 – Dette er Dagsnytt (2): NRK-kanalen “Alltid” nyheter følger godt opp forbildet fra NRK Dagsnytt. Det er åpenbart ingen som følger med på hva som sendes ut fra “nyhets”-kanalen. Her er innspurten av Nyhetsmorgen 14. mai med værmelding, deretter Dagsnytts sending kl. 9.:

oooOOOooo

Klikk på overskriften for å lese artikkelen fra Asker og Bærums Budstikke 12. mai 1969.

AF4 – “Nettdebatt” for 50 år siden: I dag har vi mangfoldige løsninger for nettaviser og blogger med tilhørende kommentarfelt. Bærums kinosjef (i realiteten kultursjef) for 50 år siden, Carsten E. Munch, måtte ty til andre løsninger for å engasjere kommunens innbyggere i debatten om en aktuell reguleringssak.

oooOOOooo

AF5 – Billeddekning for 100 år siden: Filmet debatt som beskrevet ovenfor var helt utenkelig for 100 år siden. Selv bilder i avisene var uvanlig. Men Aftenpostens reportasje lørdag 10. mai 1919 om “den store flomskade i Solør” var gjennomillustrert både på forsiden (eneste nyhet der) og på side 4 – med tegninger.

oooOOOooo

AF6 – Navn som ikke passer sammen: Aptonym kalles det når en persons navn har nær sammenheng med vedkommendes yrke (professor Tanke, snekker Hammer). Bildet nedenfor fra NRK Dagsrevyen er noe av det motsatte, men hva det kalles, har jeg ikke funnet ut.

(Innlegget ble påbegynt 16.05.2019 og fullført 16.05.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no