Alternative fakta 2/20

___________________________________________________________________________

AF1 – Uvant vær: Når været har holdt på lenge nok, har det blitt klima. Jeg overlater til bloggens lesere å avgjøre om klippet nedenfor fra værmeldingen i NRKs lokalsending 8. januar er et resultat av vær eller klima, Bente Wahl omtaler i hvert fall nattetemperaturen med et uttrykk jeg knytter til sen høst eller tidlig vår, ikke til januar:

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese hva Kjetil Rolness skriver på Facebook om sin skitur.

AF2 – Skigåing: Kjetil Rolness er så uforsiktig at han beveger seg ut i terrenget på ski. Han forteller en pussig historie på Facebook, og avslutter slik: “Måtte flaksen holde seg resten av året”. Det er dristig å satse på flaks. Jeg holder meg fortsatt til Arne Garborgs kloke ord , sist sitert her i bloggen for snart ett år siden.

 

 

 

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese.

AF3 – Sportssider: Selv i den tynne, nærmest avmagrede avisen som Aftenposten har blitt, fylles side på side med sport gjennom hele uken. Jeg holder meg til lørdagens Hole in one, som får med seg det vesentlige.

oooOOOooo

AF4 – Dametekke: For sent forstår jeg nå at jeg burde begynt å røyke for femti år siden. Da hadde kanskje også jeg fått draget på damene?

               

oooOOOooo

AF5 – Kartløsning: Budstikka harselerer over Bærum kommunes nettsider, som henviser kommunens innbyggere til Mo i Rana for å kvitte seg med avfall etter jule- og nyttårsfeiringen. Årsaken viste seg å være en feil hos kommunens kartleverandør. Kartet nedenfor er Budstikkas kartløsning for å illustrere beliggenheten av en boligtomt som er omtalt i avisen. Klikk på kartet for å se det i fullskjerm.

oooOOOooo

AF6 – Syn og hørsel: Resett har hengt seg på MSMs (Main Stream Media, avisens betegnelse på “gammelmedier”) vektlegging av at synet er den viktigste sansen. Selv ikke Trumps tale er verdt å høres. Fenomenet er belyst grundigere i blogginnlegget Ukens biting: Syn og hørsel fra mai i fjor.

 

oooOOOooo

Aftenposten 10. januar 1970. Klikk på teksten for å se den i leselig størrelse.

AF7 – N-ordet: Oppslaget til høyre sto i Aftenposten for femti år siden. Klikk på det for å lese det, og les også blogginnlegget Neger før og nå fra mai 2017.

 

 

 

 

 

 

oooOOOooo

Asker og Bærums Budstikke 6. januar 1920.

AF8 – P-ordet: Pike er også et ord som har forandret betydning. Men så er annonsen til høyre 100 år gammel.

 

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese Sophie Elise Isachsens melding om at hun slutter å blogge (datoen er 3. januar 2020 – i tilfelle hun har ombestemt seg og fortsetter å skrive blogg).

AF9 – Blogging: Min blogger-kollega Sophie Elise Isachsen skal slutte å blogge. I blogginnlegget der hun bekjentgjør dette, skriver hun også at bloggen er hennes “største inntekstkilde” (sic). For meg er bloggingen mest ut-tekst. Og jeg har ikke planer om å slutte med det første.

(Innlegget ble påbegynt 09.01.2020 og fullført 09.01.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no