Alternative fakta 2/19


___________________________________________________________________________

AF1 – Saudi-arabiske tilstander: Som omtalt i blogginnlegget Slik lever dei der: Saudi Arabia i juli i fjor, tilbrakte jeg en uke i dette kongedømmet på 1980-tallet.  For meg virker det som om det har gått nedover med landet siden den gang. Kvinner har fått lov til å kjøre bil (kommentert her i Alternative fakta – uke 40/17), borgere som skal henrettes, blir nå drept i skjul i utenlandske ambassader i stedet for åpenlyst på torget, og det siste er at kvinner skal få vite at de er blitt skilt fra sin mann. Flere medier melder dette, og jeg er blitt gjort oppmerksom på saken av en vennlig abonnent som viser til NRKs nettsider.

oooOOOooo

AF2 – Russiske tiilstander: Mens det går nedover med saker og ting i  Saudi Arabia under kronprins Mohammed bin Salman, er det andre toner i Russland under Vladimir Putin. Etter at han har ryddet opp i Svartehavet og langs grensen mot Ukraina, tar han nå fatt på den moralske opprustningen i Russland, slik Dagsavisen kunne melde nylig.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese hele kommentaren i eget vindu.

AF3 – Orderud-avsløring: Et klipp fra Aftenposten i begynnelsen av desember har blitt liggende i påvente av at noen skulle lage et stort oppslag om hva det avslører. Så har ikke skjedd, så jeg får ta det selv. Det gjelder Harald Stanghelles omtale av TV-serien om Orderudsaken. Han skriver flere ganger at ingen vet hvem som begikk drapene (rettssaken gjaldt medvirkning til drap), men røper samtidig at han vet mer enn han forteller. For hvordan kan det ellers forklares at han skriver (med mine uthevinger): “Hvem hadde fingreneavtrekkerne?” . Altså mer enn ett drapsvåpen, flere personer. Dette har ikke kommet frem hverken i etterforskningen eller i rettssaken.
Men på et annet punkt må han ta feil. Han skriver (igjen med min utheving): “Vi vet imidlertid ikke hvem som denne sommernatten nærmest likviderte Anne Orderud Paust og hennes foreldre, Marie og Kristian.” Det er min ærbødige påstand at det ikke hadde vært noen Orderudsak hvis ofrene bare nærmest var blitt likvidert.

oooOOOooo

AF4 – Oppgitt Blommenholmfrue: I Budstikka-arkivet kom jeg over et hundre år gammelt hjertesukk fra en Blommenholmfrue om hvor vanskelig husstellet er for “os villa-beboere”. Men blikket falt også på annonsene ved siden av, særlig den fra Walles hotell, som er på jakt etter en “inden Bærum godt kjendt mand, gjerne ældre, med pen optræden”. Om vi ser bort fra det siste, er jo det er nesten en beskrivelse av meg! Og jeg har erfaring som portier (sommerjobb 1965 på Yris Hotell i Olden i Nordfjord). Men Walles hotell, som lå der Rådhusparken i Sandvika nå er, ble dessverre ødelagt av brann knapt tre måneder etter at annonsen sto i Asker og Bærums Budstikke.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese artikkelen i eget vindu.

AF5 – Tour de Ski: I et Aftenposten-oppslag som egentlig handler om Norge som miljøversting under Tour de Ski, sier sportssjef for langrenn, Vidar Løfshus, at deltakelsen koster “en million”. Han oppgir ikke benevnelse, men jeg antar han mener kroner. Det hørtes lite ut, syntes jeg. Så mens jeg tenkte på han som for maaange år siden gikk på ski fra Trysil (tror jeg) til Holmenkollen for å delta i femmila , gjorde jeg et forsiktig overslag over hva listen nedenfor, satt opp etter Aftenpostens faktarute, kan ha vært for de ti dagene.
__– 20 langrennsløpere
__– 4 trenere
__– 12 smørere
__– 1 lege
__– 2 fysioterapeuter
__– 1 logistikkansvarlig
__– 1 medieansvarlig,
__– 1 kokk i Toblach
__– 1 trailersjåfør
__– 1 smøretrailer (kjørt ned fra Norge)
__– 6 minibusser med 9 seter (leid i München)
__– 2 varebiler med utstyr (kjørt fra Norge)
__– 1 personbil
__– 42 personer med fly Gardermoen-München-Gardermoen
__– 23 hotellrom
Jeg kommer til et beløp på ca. 1,3 millioner, og da er det en del ting jeg ikke har tatt med, som f. eks. mat. Én million eller 1,3 millioner,  det er jo bare en forskjell på tre hundre tusen – småpenger!

(Innlegget ble påbegynt 10.01.2019 og fullført 10.01.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no