Alternative fakta 19b/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Nummereringsrot. Denne utgaven av Alternative fakta har fått nummer 19, som forrige utgaveDet er gjort for å komme i rute med ukenumrene (vi  er nå i uke 19) etter at tidligere dobbeltutgaver og  forsinkelser av bloggen (sammen med bloggerens tiltakende sløvsinn) har gjort at nummereringen har kommet i utakt. For å skille utgavene i overskriften, har denne fått en b i tillegg til nummeret.

֍֎֎

Budstikka på nett. Lenkene har ingen tilknytning til bloggen eller bloggeren.

AF 2: Ikke meg.   Bildet ovenfor viser to lenker fra Budstikkas nettavis. Teksten i den øverste  kan se ut til å være rettet til meg, noe den viser seg ikke å være. Til skuffelse for mange handler heller ikke den nederste om meg.

֍֎֎

Aftenposten 18. april 2020.

AF 3: Alkoholreklame?   Hvis oppslaget til høyre (en halv side i Aftenposten) er alkoholreklame – er det da Aftenposten eller Rymond Johansen (oppslagets fotomodell og personen bak utsagnet) som har forbrutt seg mot  alkoholreklameforbudet? Og hva er straffen?

֍֎֎

AF 4: Corona 1Etter alt dette corona-maset har det nå blitt slik at barna ikke vil sette seg til bords før de har fått sprit …

֍֎֎

AF 5: Corona 2.  Nylig var jeg hos fastlegen, der det ved inngangen  myldret av advarsler om smittefare. Så for å slippe inn, sa jeg til den vennlige, men strenge damen som åpnet døren: “Jeg er frisk og rask, og har legetime kl. 11”. Legen min og jeg har tidligere snakket om “hypokonderlegen”  Ingvard Wilhelmsen, og jeg tror vi er enige om at han bringer mye sunt folkevett til torgs (Aftenposten skrev om ham for et par år siden – det er mulig at artikkelen bare er tilgjengelig for avisens abonnenter).

֍֎֎

AF 6: Corona 3.  Hos fastlegen spurte jeg om jeg, som et fremstående medlem av “risikogruppen” hvis jeg skulle bli syk med covid-19, burde anskaffe munnbind. Hans spontane svar var: “Har du tenkt å gå med det resten av livet, da?”

֍֎֎

AF 7: Corona 4.  Legemiddelprodusentene jobber “på spreng”, som det heter, for å frembringe en vaksine mot corona. For der er der penger å tjene! Det kan også gjelde legemiddelbrukere som er villige til å ta en sjanse, slik et oppslag i Resett forteller.

֍֎֎

AF 8: Yrkesstolthet.  I NRK-programmet Eides språksjov for noen uker siden ble det avklart at “samfunnskritisk” ikke nødvendigvis betyr “kritisk mot samrfunnet”, men like gjerne kan bety “viktig for samfunnet”. Så når journalistorganisasjoner ville at deres medlemmer skulle bli ansett som “samfunnskritiske”, hadde det ikke med yrkesstolthet å gjøre, men med muligheten for å komme langt frem i køen da barnehager og skoler åpnet etter corona-stengning.

֍֎֎

Resett 12. mai 2020. KLikk på overskriften for å lese teksten.

AF9: Kjøttrykter.  Kjøtt er godt (når det er riktig tilberedt) og dessuten sunt. Les hva Resett (over) skriver om dette, og les blogginnlegget  Spiser vi ikke kjøtt, må vi flytte fra  august 2018. Resetts overskrift får meg til å tenke på et oppslag som sto på mange militære kontorer under min førstegangstjeneste: “Stol ikke på rykter!”

(Innlegget ble påbegynt 15.05.2020 og fullført 15.05.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

Share