Alternative fakta 18b/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Ingen forandring. I likhet med opphavspersonen til uttrykket Alternative fakta lar jeg ikke kritikk (jfr. ukens innlegg Grinebiterblogg? Unnskyld! ) endre min stil, og fortsetter derfor nedenfor i samme negative spor som i forrige utgave.

֍֎֎

Klikk på bildet for å lese Document-artikkelen.

AF 2: Mat  og mentaltilstand. Som ihuga kjøtteter fattet jeg selvsagt interesse for overskriften til høyre. Den sto i  Resetts Xtra (dere variant av Alternaqtive faktq), som senere fulgte opp med denne saken: Veganer slo samboeren med en flaske – hun luktet bacon. Det er nok tryggest at hele husstanden er ihuga kjøttetere?

֍֎֎

Klikk på bildet for å forstørre det.

AF 3: Mat og språk.. En av bloggens trofaste lesere, med skarpt øye for det svinske og med interesse for språk, har sendt bloggen  bildet til høyre. Nordfjord kjøtt påstår der at deres baconpølse inneholder “ost av svin”. Jeg visste om geitost, men var ikke klar over at det også produseres svineost (eller heter det griseost?). Den norske dyrerasen storfe er en sak for seg.  Tidligere tror jeg den ble kalt okse (“man tager en okse og kommer den i pannen” skal det ha stått i Henriette Schønberg Erkens Kogebog for skole og hjem). Men så skulle man bort fra kjønnsroller, og i dag er entrecotens opprinnelige kjønn kamuflert under betegnelsen storfe. Jeg er usikker på om dette har noe å si for smaken.

֍֎֎

Budstikkas nettavis 3. mai 2020. Klikk på bildet for å lese artikkelen (krever muligens betaling).

AF 4: Øl hører til. Til pølser hører øl, noe som burde være lett å få tak i her i området, skal man tro overskriften til høyre fra Budstikkas nettavis. 19.000 flasker blir kanskje i meste laget, men en kasse eller to?
.

֍֎֎

AF 5: Lokal utstilling. I anledning frigjøringsjubileet har strøkets kulturelle alibi, Villa Fredheim (Gamle Drammensvei 196) satt opp to 1945-aktuelle montasjer. Den ene er forsiden av Asker og Bærums Budstikke fra 8. mai 1945. Den andre er en samling rasjoneringskort m.m. fra våren 1945. Begge henger på veggen på det gule tilbygget, og blir trolig hengende  kort tid, kanskje bare over denne helgen (9.-10. mai), så løp og se! (gå bare inn på gårdsplassen, det er helt OK). Montasjene er gjort av Kjell Munch (1923-2003), som også i sin tid etablerte “spiker’s kårner”på hjørnet av det røde uthuset – ta en titt på det også!

֍֎֎

AF 6: MDG-nytt 1. Miljøpartiet de gale vil at E-18 forbi min ringe bolig fortsatt skal spy ut eksos, støv og støy til omgivelsene. Det har neppe noe med miljø å gjøre, heller med galskap. Det er visst statistisk belegg for å si at slike trafikkplager øker risikoen for helseskader, deriblant slag. Bloggeren hadde et “drypp” for noen uker siden, og støtter derfor innholdet i  overskriften nedenfor fra Budstikka. Den er hentet fra et debattinnlegg skrevet av Asker-politikeren Kåre Møllerhagen (H).

Budstikka 4. mai 2020. KLikk på overskrfiften forf å lese Kåre Møllerhagens debattinnlegg.

֍֎֎

Document 27. april 2020. Klikk på bildet for å lese omtalen av Finansavisens lederartikkel.

AF 7: MDG-nytt 2. Miljøpartiet de gale/grunne har gått noe tilbake på meningsmålingene de siste par månedene. Partiets nyvalgte leder, Une Aina Bastholm, er nok spent på hvordan Finansavisens lederartikkel 28. april påvirker dette. Overskriften ovenfor i Document gjorde meg oppmerksom på Trygve Hegnars leder, spissformuleringen inneholdt elementer jeg ikke kunne motstå.

֍֎֎

Document 24. april 2020. Klikk på bildet for å lese filmomtalen.

AF 8: Filmnytt. Enda en Document-overskrift jeg ikke kan motstå:  “Michael Moores slakt av miljøbevegelsen gratis på YouTube”. Det må være ordet “gratis” som har fått meg til å  sette opp  filmen som min lørdagsfilm denne uken. Documents lenke til filmen virker ikke, men det gjør denne lenken.

֍֎֎

Nettavisen 1. mai 2020. Klikk på bildet for å lese artikkelen.

AF 8: Ordvalør. Nettavisen kjenner åpenbart ikke til den vanligste bruken av ordet frontkjemper. Det gjør derimot Det Norske Akademis ordbok (nedenfor). Helsepersonellets innsats i kampen mot  korona er omtalt i blogginnlegget “Krigsseilere” 75 år etter krigen

Klikk på bildet for å lese hva Det Norske Akademis ordbok skriver om ordet “frontkjemper”,

(Innlegget ble påbegynt 08.08.2020 og fullført 08.08.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no