Alternative fakta 19/19

___________________________________________________________________________

Langset 8. mai 2019. Klikk på bildet for å se det i fullskjerm-versjon i eget vindu.

AF1 – Vårbilde fra Langset: Det var vår og nesten sommer i april, og så ble det nesten vinter i begynnelsen av mai. Men 8. mai var det, som seg hør og bør, strålende sol, og Langset viste seg fra sin beste side. Den store bjerken har nettopp fått løv, epletrærne blomstrer (og jeg har sett bier der, så det kan bli epler i år også) og forsythiaen står nyfrisert, fortsatt med gule blomster på bladfri kvist. Rundt flaggstangen blomstrer både lilla og hvit syrin, og vinden blåser akkurat som den skal for at flagget skal ta seg godt ut på bildet.

oooOOOooo

Av personvernhensyn gikk enkelte av dugnadsarbeiderne med sladd (mørke briller) hele dagen. Klikk på bildet for å se det i fullskjerm-versjon i eget vindu.

AF2 – Sliten dugnadsarbeider: Som annonsert i forrige utgave av bloggen var det dugnad her på bruket sist lørdag. Alle beboere var i arbeid og vi fikk gjort utrolig mye. Selv var jeg så opptatt med å administrere og piske dugnadsarbeiderne til innsats jeg ikke fikk tatt bilder under selve dugnaden, bare etterpå, da de nevnte arbeiderne lå utslitt på gårdsplassen.

.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å l ese artikkelen fra Resett.

AF3 – Dugnadsglipp: Først lørdag kveld, etter at dugnaden var avsluttet, leste jeg oppslaget i Resett om hvilken hagedag det egentlig var. Og det var kanskje like bra!

.

.

.

oooOOOooo

Siv Jensen blir intervjuet på Gardermoen av NRK, som sendte en mikrofon i stedet for en reporter.

AF4 – Upassende uttalelse: Som rimelig kan være, ble det stort oppstyr etter det Siv Jensen sa på Fremskrittspartiets landsmøte sist helg. Utrolig av henne å komme med en slik uttalelse: “Vi trenger en masse fokus på hvordan vi skal trygge og bedre eldreomsorgen …” Alle med litt kunnskap om optikk ved at fokus er det samme som brennpunkt, og det kan man ha eller ikke ha, men man kan ikke ha “en masse” av det. Gå og vask munnen din, Siv!

oooOOOooo

Avbrytelser i Gry Veibys intervju med Sylvi Listhaug i Dagsnytt 18 3. mai. Klikk på grafen for se den i leselig størrelse, klikk her for å høre hele intervjuet.

AF5 – Intervju med avbrytelser: Sylvi Listhaug ble som nyutnevnt eldre- og folkehelseminister også intervjuet av Gry Veiby i NRKs Dagsnytt 18. Nettavisen Document.no bruker overskriften “NRK lader opp til ny Listhaug-kampanje”  om Tore Kristiansens omtale av innslaget. Jeg overlater til bloggens lesere å ta standpunkt til det han skriver, og konstaterer bare at det tok ca. 1 minutt og 50 sekunder før den første av syv avbrytelser fra programlederens side.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese Karine Haalands “reportasje” fra Frp-landmøtet.

AF6 – Sosialisthets: Også Karine Haaland i Document.no har kommentert Fremskrittspartiets landsmøte – i vanlig stil. Noen blir sikkert krenket av dette …

.

.

.

.

oooOOOooo

AF7 – Bildekk og årstider: I forrige utgave av bloggen skrev jeg om det årlige hysteriet om ikke å bruke piggfrie vinterdekk på sommerføre. Nå har veimyndighetene ombestemt seg, og advarer mot sommerdekk – riktignok på vinterføre, men i mai.

Aftenpostens nettavis 6. mai 2019.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese Aftenpostens reportasje fra 10. mai 1969.

AF8 – Politi rydder neger-universitet: For femti år siden sto reportasjen til høyre i Aftenposten. I dag tror jeg avisen ville valgt en annen overskrift. Men språket forandrer seg, les blogginnlegget Neger før og nå fra mai 2017.

.

.

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 09.05.2017 og fullført 09.05.2017)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no