Alternative fakta 13/19

___________________________________________________________________________

Fra Resett 23. mars 2019.

AF1 – Forlisnytt 1: Sist lørdag morgen handlet hele nyhetssendingen på NRK radio kl.  8 og kl. 9 om cruiseskipet som ikke hadde forlist. Resett, en nettavis med langt mindre ressurser enn NRK, hadde fått med seg at det også skjedde andre ting i verden.

oooOOOooo

AF2 – Forlisnytt 2: Aftenposten hadde bred dekning av ikke-forliset i sin søndagsutgave. Bl. a. mente avisen det var viktig å vise bilde av hendelsen, og brukte to sider til ett bilde. Det er et dramatisk bilde, og hadde det stått på midtsidene, kunne maritimt interesserte lesere tatt det ut, rammet det inn og hengt det på veggen. Men bildet står på side 6-7, og lar seg vanskelig bruke som veggdekorasjon når man må klippe og lime. Egentlig er bildet helt verdiløst, bortsett fra for Aftenposten, som på en enkel måte får fylt to sider i søndagsavisen.

oooOOOooo

AF3 – Maraton: Et maratonløp er litt over fire mil (42.195 meter) langt og går på vanlig vei. For å slå verdensrekorden, må man holde en fart på over 20 km/t, som er omtrent den farten jeg holder med sykkel på flat mark. Til tross for at jeg egentlig har en kropp som er bygd for fart, har jeg derfor sett bort fra maraton som en aktuell disiplin for meg. Men det var før jeg leste denne omtalen i Resett:

Klikk på bildet for å lese mer om denne fortreffelige formen for maraton.

oooOOOooo

AF4 – Tøffe tak: “Vi står’an av” er et nordnorsk uttrykk som på sett og vis tilsvarer det østfoldske “Det årnær sæ”. Det nordnorske uttrykket er preget av at det er mye vær der. Og da venner man seg tll det meste, og lar seg ikke affisere av mindre uhell.

Klikk på bildet for å lese om hendelsen.

oooOOOooo

AF5 – Brexit: Nettsiden Dagen i dag er en av mine kilder til det som alltid er første innlegg i ukens blogg. Der står mange opplysninger om fortiden, men siden skal leses med litt kritikk. Det gjelder også når den forteller om fremtiden. Her er hva Dagen i dag fortalte om Brexit tirsdag denne uken, 26. mars 2019:

Nettsiden Dagen i dag 26.03.2019

oooOOOooo

AF6 – Mobbing: Tre gode mobbeår – er det sett med mobberens eller den mobbedes øyne? Det er Budstikka som melder om de 20 skolene, og som bruker nyheten til å oppnå klikk i nettavisen.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 29.03.2019 og fullført 29.03.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

Share