Alternative fakta 1/19


___________________________________________________________________________

AF1 – Sandvika-revy: Under leting i Budstikkas arkiv kom jeg over en omtale av Sandvika-revyen i 1920. Følgende omtale av ett av innslagene kan tyde på at mye den gang var som nå:

“I 2den akt er handlingen henlagt til et møte i Sandvikens vel, hvor reguleringen diskuteres. Kartet, som indlederen gjennemgaar, viser den nye gate med en vældig skyskraper i forgrunden, jernbanestationen som vi lar ligge, likesom der antydes hvor raadhuspaladset skal opføres, ved bryggen losser en svær oceandamper.”

Så avsluttes akten av en vise som går til melodien En glad tral. Kan noen skaffe meg den?

oooOOOooo

AF2 – Sandvika-ide: Det har gått meg hus forbi til nå, men under sist vinters OL i Pyeongchang foregikk hopprennene i en bakke der sletta brukes som fotballbane i sommersesongen. Det må være en storartet ide for Sandvika. Fotballbanen på Kadettangen ligger der allerede, og både ova- og unnarenn kan lett integreres med de planlagte høyhusene i Sandvika sentrum. Etter tre måneder med tre firmaer som har drevet “mulighetsstudier” for “Sandvika sjøfront” er det på tide med en ide som man bare kan gjennomføre uten videre utredninger!

oooOOOooo

AF3 – Sportsåret: Hole in one er Aftenpostens ukentlige spalte for sportsvegrere. Den bør leses hver uke, jeg tillater meg å gjengi årskavalkaden.

oooOOOooo

AF4 – Pionertid: NRK Dagsrevyen feiret 60-årsdag et par uker forsinket 15. desember. Da fikk vi vite at ved den første sendingen, 2. desember 1958, hadde NRK 250 TV-abonnenter. Én av dem var min familie, som vant et TV-apparat i februar det året. Da seertallet var enda mindre, pleide visst NRK å ringe rundt til abonnentene for å si fra hvis det var en teknisk feil …

(Innlegget ble påbegynt 04.01.2019 og fullført 04.01.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no