Å leie bil hos Hertz

Så stor blir bulken hvis man prøver å flytte gjenstridige betongsøyler med bilens venstreside. Det var nok for karosseriverkstedet å henge fingrene i.

Med bilen min prøvde jeg i april å flytte en av søylene som holder parkeringshuset ved Helgerudhallen oppe. Kaskoforsikringen dekker også leiebil mens min egen bil er til reparasjon. Det ga  interessante erfaringer med Hertz bilutleie.

Leiebilen ble bestilt gjennom RøhneSelmer da jeg bestilte verkstedplass der. Det resulterte i tretten tekst- og e-postmeldinger fra Hertz bilutleie. Den første var en e-post som bekreftet at bilen var reservert, med lenke til “Online innsjekk”. Der måtte jeg fylle ut fullt personnummer for å fullføre, så det var uaktuelt. Men i e-posten sto det at man kunne kontakte Hertz RøhneSelmer Sandvika om leiebilen, så jeg tenkte dette kunne ordnes når jeg skulle levere min bil til reparasjon og hente leiebilen.

Men dagen før bilen skulle leveres på karosseriverkstedet, det var en søndag, våknet jeg litt over syv av tekstmeldingslyden på telefonen. Det var Hertz, som ville at jeg skulle bekrefte reservasjonen – “her og nå”, som det sto. Samme melding kom pr. e-post, igjen med lenke til “Online innsjekk”. 15 minutter senere (mens jeg sov) kom ny e-post, denne gang med meldingen “Leiekontrakten din er klar”. Men noen timer senere kom ny tekstmelding og e-post med følgende tekst: “Du har glemt å bekrefte din leiebilreservasjon! Vennligst gjør det nå.”

Leiebil var jeg nødt til å ha mens min egen bil var på verksted, så jeg gjorde et nytt forsøk med “Online innsjekk”. Denne gangen prøvde jeg å gå videre uten å fylle ut personnummer, og fikk følgende melding med rød skrift: “Du må oppgi fødselsnummer (førerkortnummer)”. Førerkortnummeret er ikke så følsomt som personnummeret, så det fylte jeg ut, og kontrollerte nøye at det var riktig skrevet inn. Resultatet var en ny melding med rød skrift: “Førerkortnummer er ikke gyldig”. Jeg skjønte at her måtte det menneskelig kontakt til, og ringte, først til Hertz sentralt, så til nummeret jeg hadde fått på e-post til Hertz RøhneSelmer. Begge steder hadde kontortid mandag – lørdag, men ikke søndag. På Hertz nettsider fant jeg “chat” og klikket på det, med følgende resultat:

Som siste utvei sendte jeg en e-post til reservation@hertz.no: “Forsøker å bekrefte reservasjonsnummer SP700147938, men får oppgitt at mitt førerkortnummer, som er riktig inntastet, ikke er gyldig (se vedlegg).” “Allerede” utpå ettermiddagen neste dag fikk jeg svar fra Joacim Christiansen hos Hertz: “Ettersom denne bestillingen er en erstatningsleie, vil jeg dessverre ikke få opp noe i mitt system rundt leien din. Hvor skal du hente og levere bilen? Så kan jeg videresende henvendelsen din til de som kan hjelpe deg. Ha en fin dag.”

Så jeg troppet opp hos RøhneSelmer i halvåttetiden mandag 18. juni, spent på om jeg ville få noen leiebil eller om jeg bare måtte returnere med min egen og gjøre ny verkstedbestilling. Men leiebilen var klar, og nødvendige data ble registrert ved hjelp av mitt førerkort.

Ford Fiesta er liten og vanskelig å få på seg, og det er rart og dels skremmende å sitte nesten helt nede på bakken og se opp på trafikken.

Med litt besvær klarte jeg å få på meg den lille Fiestaen, som i størrelse er ca. 25 prosent av den Transit-varebilen jeg vanligvis kjører. Jeg vred om tenningen, det kom et lydsignal og jeg kunne lese dette på den lille skjermen midt på dashbordet:

Jeg fant ingen synlige feil på dekkene, og reiste hjem med bilen. Jeg brukte den minst mulig, for det er en prøvelse å sitte helt nede på asfalten og se opp på trafikken. To uker måtte jeg slite med dette. Men jeg ble på et vis muntret opp (ikke oppmuntret) av Hertz, som sendte denne e-posten da jeg hadde hatt bilen i elleve dager:

Tirsdag 3. juli kunne jeg endelig levere leiebilen og ta min egen bil i bruk igjen. Forhåpentligvis er det lenge til neste gang jeg trenger leiebil under verkstedopphold, og kan jeg velge, blir det i hvert fall ikke en leiebil fra Hertz. Dette leiebilfirmaets evne til kommunikasjon med sine kunder er ikke verdig betegnelsen kommunikasjon!

(Innlegget ble påbegynt 03.07.2018 og fullført 18.07.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no