Drivstoff-flause i Notodden

Blid-ting – kategori-betegnelsen på dette innlegget – er inspirert av kategori-betegnelsen biting, som er omtrent det motsatte. Men i innlegg som er merket blid-ting, bites det ikke. Dette handler om noe ekstra positivt, gjerne litt uventet.
___________________________________________________________________________

Diesel og bensin – lett å ta feil.

«East is East, and West is West, and never the twain shall meet,» skrev Kipling i 1889. Noe tilsvarende burde gjelde for dieselolje og bensin, men slik er ikke virkeligheten, har jeg erfart. Sist fredag klarte jeg – etter i åtte år å ha vært fornøyd eier av en bil med dieselmotor – å fylle 23 liter bensin på bilens dieseltank før jeg plutselig oppdaget hva jeg holdt på med.

Bilen endte etter hvert på verksted, og hvis noen har tenkt å kjøpe bil på Notodden, tror jeg det er en god ide å snakke med Dyhre hos Solberg bil. Da jeg ringte dit lørdag for å finne ut hvordan nærmeste fremtid for meg og  bilen min ville bli, var det han som tok telefonen, og samtalen med Dyre var som å trykke på knappen på et apparat man vet virker. Jeg hadde et problem, og hadde truffet en problemløser. Dyre bekreftet min «bilkjøpsteori»: Alle dagens bilmerker har god nok kvalitet, det er forhandleren som utgjør en eventuell forskjell.

Da jeg satte bilen min ut av spill, var mitt mest akutte problem at jeg hadde med mat og drikke for meg og dem jeg skulle tilbringe helgen sammen med. Det var derfor nødvendig at jeg kom meg til Vest-Telemark medbringende den viktige lasten. Tilfeldigvis sto det en drosje der Viking hadde etterlatt bilen og meg, og da jeg spurte, fikk jeg en rimelig pris på den lange turen, og slo til. Den hyggelige sjåføren viste seg senere også å være en problemløser (er det et eget fag på Notodden-skolene?). For i hurlumheien da jeg omsider kom frem, klarte jeg å legge igjen i drosjen den nøkkelholderen som vanligvis henger i buksebeltet, og på den hang husnøkkelen min. Men problemet var løst da jeg ringte for å spørre; sjåføren hadde oppdaget nøkkelholderen og lagt den i min bil (som sto ulåst fordi jeg hadde lagt bilnøklene i verkstedets nøkkellevering før jeg tenkte på å låse bilen).

Er et slikt system løsningen på diesel-/bensinpåfyllingsproblemet? Eller er det en utfordring,

Bensin i dieselen går veldig dårlig. Diesel i bensinen er ikke fullt så farlig. Og jeg vet (og visste også på fredag!) at håndtakene på påfyllingsrørene er tydelig merket. Det er til og med forskjellig dimensjon på rørene, men slik at det er mulig å fylle bensin på dieseltanken (farligst), men ikke motsatt (mindre farlig). Det finnes en pedagogisk barneleke med firkant- og trekantklosser som passer i tilsvarende åpninger på en boks. Kanskje en slik «barnehageløsning» på drivstoffpumpene er nødvendig for slike surrebukker som meg?

(Innlegget ble påbegynt 17.03.2021 og fullført 17.03.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

Share