Alternative fakta – uke 45___________________________________________________________________________

AF-1: Katastrofefilm med sterk PR: I fjor høst fikk filmen Skjelvet, en katastrofefilm om  jordskjelv i Oslo, ca. 14 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt. Det ga et stort oppslag bl. a. i Dagsavisen. I begynnelsen av oktober hadde NRK innslag om innspillingen som da var i gang. Dette var tydeligvis ikke nok for produsent Martin Sundland i Fantefilm, så natt til søndag 30. oktober fikk han i stand jordskjelv i Oslo-området, og oppnådde i hvert fall omtale i Aftenposten.

.

.

oooOOOooo

AF-2: Telefonsalg: Telefonselgere er så plagsomme at jeg har reservert meg mot telefonsalg. De som da drister seg til å gjøre et salgsforsøk overfor meg pr. telefon, betrakter jeg som gjennomsyret av ren ondskap, og de blir behandlet slik de fortjener. Hadde hensikten vært bare  å avslutte samtalen, kunne jeg ordlagt meg slik Sigurd Imsen forteller om på Twitter (ifølge Dagsavisen):
___“Hei, dette er Get. La oss sette sammen en kanalpakke for DEG. ___Hva liker du å se på TV?”
___“Samtidsopera og tyske debattprogrammer”
___Klikk

oooOOOooo

AF-3: Valg og reisefravær: Denne uken var det ett år siden Donald Trump ble valgt til president i USA. Da var jeg på Vestlandstur. Tidligere på året stemte britene for å forlate EU, det såkalte “Brexit”. Da var jeg på Telemarkstur. Nå har jeg sluttet å reise bort på viktige valgdager.

oooOOOooo

AF-4: Tidlig flyvåpen: Øyvind Nyborg rapporterte for NRK fra Barcelona forrige helg. Det meste handlet selvsagt om striden om catalansk uavhengighet fra Spania, men midt oppe i dette kunne han på underfundig vis fortelle at Catalonia hadde et flyvåpen allerede på 1700-tallet:

oooOOOooo

AF-5: Helpdesk: Tegneserien Perler for svin i Aftenposten har åpenbart sett Helpdesk i middelalderen med NRKs Øystein Bache og Rune Gokstad. Originalen er best! Og humorparet har dessuten laget en oppfølger fra vår egen tid.
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no