Alternative fakta – uke 40


___________________________________________________________________________

Klikk på annonsen for å få den i leselig størrelse.

AF1 – Bare 80 dager til jul 1: Odd Nordstoga annonserte allerede i juni for julekonsert, og etter hvert kommer alle de andre etter. Av annonsen for Stille natt, hellige natt fremgår det at første konsert finner sted  22. november. For en konsert med denne tittelen mener jeg det er å bomme på datoen med én måned og to dager. Konserten foregår ellers i Tromsø domkirke, som åpenbart synes det er greit å forskyve julen på denne måten.

.

.

.er greit å flytte julen så langt frem.

.

oooOOOooo

Klikk på annonsen for å se den i full prakt.

AF2 – Bare 80 dager til jul 2: Ikke bare kommersialiserte artister “pusher” julen. Aftenpostens annonseavdeling har opprettet en egen side for julebordannonsører – lørdag 29. september! Muligens for å forsvare seg har avisen også et redaksjonelt oppslag om de premature juleforberedelsene.

.

.

,

.

oooOOOooo

AF3 – Moderne kjøkkenutstyr: Det er lett å glemme hvordan et vanlig norsk kjøkken var utrustet frem til 1960-tallet. Arbeiderbladet for 50 år siden fortalte begeistret om hygieniske tørk og kast-kluter.

oooOOOooo

AF4 – Høflig tiltale: Under OL i Mexico i 1968 vant Norge medaljer i seiling (sølv) og padling (gull). Det kunne man lese om også i Arbeiderbladet, som i en egenreklame tiltalte sine lesere i De-form.

oooOOOooo

AF5 – Uforståelig vits: Dagsavisen har sin daglige Bizarro på siste side, og nok en gang er det en morsomhet jeg ikke forstår. Teksten er oversatt fra engelsk, og jeg har bare engelsklinjeeksamen fra 1965. Kan noen hjelpe meg?

(Innlegget ble påbegynt 05.10.2018 og fullført 05.10.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no