Alternative fakta – uke 4


___________________________________________________________________________

AF1-Regjeringsutvidelse: Regjeringen Solberg er blitt utvidet, foreløpig med partiet Venstre. Når jeg skriver “foreløpig”, er det fordi Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide allerede samme dag som regjeringen ble utvidet, varslet Høyre om at han har lyst til å gå inn i regjering. Av uforståelige grunner ble dette vist på riksdekkende fjernsyn først dagen etterpå:

oooOOOooo

AF-2: Upassende oppførsel: Regjeringsforhandlingene og den nye regjeringen druknet litt i helt andre problemer (jeg tror det er snakk om problemer, ikke utfordringer) som alle de politiske partiene ser ut til å ha for tiden. På et tidspunkt virket det som om nesten alle stortingspartiene hadde en fremtredende politiker med “upassende oppførsel” (det politisk korrekte uttrykket for klå på det motsatte kjønn). Men ikke Sosialistisk Venstreparti og Rødt – noe jeg nevnte for en som kjenner disse miljøene fra noen år tilbake. “Ja, for der trekker de lodd om hvem som skal ligge med hverandre,” var den spontane kommentaren.

oooOOOooo

Gründer Anita Schjøll Brede og NRK-programleder Ellen Wesche Guttormsen tilhører minoritetsgruppen kvinner.

AF-3: Ny minoritet: I NRK Ekko hadde Ellen Wesche Guttormsen  nylig et programinnslag om gründeren Anita Schjøll Brede. I podcastpresentasjonen av innslaget står bl. a. dette (uthevelsen er min): “…hvorfor bør kvinner og andre  minoriteter utfordre mennenes hegemoni i teknologiverdenen?” Det var noe annet på 1970-tallet, da bestemor og jeg var unge. Da het det “Vi är många, vi är hälften” (Sånger om kvinnor, 1971), så her har det åpenbart skjedd noe i mellomtiden. “Men mat ska’rem ha,” som Ole Paus sier.

oooOOOooo

AF-4: Ryddearbeid: Da bestefar og jeg var unge (på 1970-tallet – se AF-3) måtte vi selv rydde opp når vi hadde hatt fest. Nå er også slik opprydding blitt noe de voksne tar seg av.

Budstikkas nettavis 14. januar 2018.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese Harald Stanghelles kommentar “Kampen for en ny tilværelse”.

AF-5: Murphys lov: I all skrivingen om regjeringsforhandlinger, maktkamp i Bebreiderpartiet og “upassende oppførsel” i alle politiske partier har Harald Stanghelle i Aftenposten kommet til å gi Gudmund Hernes æren for Murhpys lov: “Og Ap-folk bobler over med historier om at «alt som kan gå galt, går galt», for å memorere en av Gudmund Hernes’ stadig aktuelle lover.” Det riktige er at Hernes har gitt ut bøker om Murphys lov(er), som opprinnelig var resultatet av et prosjekt på 1940-tallet, der Edward A. Murhpy var en av deltakerne (Wikipedia: Murhpys lov). Jeg gjør som Stanghelle og gjengir Murphys lover etter hukommelsen:
__Murphys 1. lov: Alt som kan gå galt, går galt.
__Murphys 2. lov: Det som ikke kan gå galt, går også galt.
__Murphys 3. lov: Hvis noe av en eller annen grunn ikke går galt, vil
-__det i det lange løp vise seg at det hadde vært best om det hadde
-__gått galt.
Det er dessuten stor grunn til å merke seg O’Tooles tillegg til Murphys lover: Murphy var en uforbederlig optimist.

(Innlegget ble påbegynt 26.01.2018 og fullført 26.01.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no