Alternative fakta – uke 30

 ___________________________________________________________________________

AF-1: Farlig mann: Ifølge flere nyhetssendinger i NRK foregikk forrige torsdag en stor politiaksjon, bl. a. med beredskapstroppen, på Gan i Fet kommune. VG sendte fire journalister og en fotograf. NRK sendte et reportasjeteam som viste dette i Dagsrevyen:

Årsaken til aksjonen var, som det fremgår av NRKs reportasje, at en mann hadde forskanset seg. Det vil ifølge Bokmålsordboka si at han hadde gått i dekning. Det hadde han gjort i sitt eget hus, og der hadde han en hagle. Men hva galt hadde han gjort? Ingen av de nyhetssendingene jeg var innom, sa noe om det. Men han hadde altså forskanset seg, og det bør man visst ikke gjøre.

oooOOOooo

Aftenposten 20. juli 2017.

AF-2: Skattlegging av dop: I et svært kort leserinnlegg i Aftenposten går Sondre Hansmark Persen inn for å skattlegge fem ulovlige narkotiske stoffer.  Utspillet er trolig opptakten til et tettere samarbeid mellom Venstre og Miljøpartiet de grunne. Venstre har erfaring med andre festlige avgifter som bæreposeavgift og flyseteavgift. Miljøpartiet de grunne på sin side går i partiprogrammet inn for å avkriminalisere bruk av hasj. Kombinasjonen skattlegging av hasj og fri hasj vil sikre inntektsgrunnlaget for en mulig grønn-grunn regjering.

oooOOOooo

AF-3: Skatt på forsøpling: Man kan si hva man vil om “avgiftspartiene” Sosialistisk venstreparti, Venstre, Kristelig folkeparti og Sosialistisk senterparti, og det gjør man. Men de støtter i hvert fall tanken om skattlegging for å rydde opp i det søppelet de legger igjen etter seg (formodentlig i valgkampen). Det er litt uklart for meg hvorfor denne skattleggingen skal ramme turister. Nyheten ble meldt i NRK flere ganger på onsdag denne uken:

oooOOOooo

AF-4: Støvsugerposer m.m.: Det er bare å innrømme min svakhet: jeg burde støvsugd boligen langt oftere. Men hvis jeg gjør det, blir støvsugerposen fylt opp og må skiftes, og jeg har ikke gått støvsugerposeakademiet, så hvor finner jeg riktig pose?  Arne Lie Christensen hadde nylig et innspill om dette i Dagsavisen.

oooOOOooo

Informativt skal det være, men ikke på norsk.

AF-5: Spesielt for røykere: Biltema-avdelingen i Bærum har gjennomgått ombygging og er blitt dobbelt så stor som tidligere. Det betyr forhåpentlig at de varene som ifølge firmaets nettsider skal være på lager, nå også er det. Utenfor ble parkeringsplassen nylig oppgradert med bl. a. nye avfallskurver med askebeger. For at kundene helt sikkert skal forstå at de skal stumpe røyken før de går inn, er teksten ikke på norsk.
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventelt legger den ut her.
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig!