Alternative fakta – uke 23


___________________________________________________________________________

AF-1: Post og politikk: I et innlegg i Aftenposten tirsdag konstaterer Bernt Hagtvet at Posten driver med teknologisk tyranni. Det står ikke i signaturen, men forfatteren er nok statsviter og professor emeritus Bernt Hagtvet, og han vet hva han snakker om. Derfor tar jeg også til meg det han skriver om et av våre politiske partier i innleggets tre siste linjer.

oooOOOooo

 AF-2: Flomrammet familie: Varmen har fått fart på snesmeltingen i nord, og det medfører flom enkelte steder. NRKs reporter Munevver Yildiz kunne fortelle at dette hadde gått hardt ut over familien Schjelderup:


oooOOOooo

AF-3: Gaver til DNT: Regjeringen har gitt 15 millioner kroner til Den norske turistforening (DNT) i anledning foreningens 150-års-jubileum neste år. Beløpet er hele 60 prosent av den summen privatpersonen  Petter Bjørstad ga til DNT for seks år siden.

oooOOOooo

 AF-4: Søppelkonsert: I Stavanger var det konsert med Justin Bieber denne uken.  Konserten var passende lagt til Forus travbane. Mye kan tyde på at publikum er vant til at andre gjør ryddejobben:


oooOOOooo

 AF-5: En ikke-nyhet: Fredag morgen og formiddag var det tre nyheter som dominerte NRK Alltid nyheter: Valgresultatet i Storbritannia, senatshøringen av tidligere FBI-sjef James Comey og dette:

At det skulle være en nyhet, synes jeg er merkelig. Det høres da mer ut som en beskrivelse av en helt vanlig utvikling?

oooOOOooo

 AF-6: Godt nytt for Johaug: Ifølge Aftenpostens overskrift onsdag kan FIS  gå glipp av OL (FIS i denne sammenhengen er ikke et norsk ord, men en forkortelse for Fédération internationale de ski, eller Det internasjonale skiforbundet). Så da er vel Therese Johaug sikret en kortvarig utestengelse.
___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.