Alternative fakta – uke 20

Om uttrykket alternative fakta (AF)

___________________________________________________________________________

AF-1: Språksløv aktor: At en NRK-journalist ikke vet forskjellen på årvåken og overvåkende (omtalt her 6. mai i innlegget Norsk(?) rikskringkasting), er flaut. At en så fremtredende jurist som Spesialenhetens aktor i Cappelen/Jensen-saken roter med dette, er mer skremmende. Det kan ikke være en forsnakkelse, hun leser fra et manuskript.

oooOOOooo

AF-2: Kriminelt dårlig håndverk: I rettssaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen har oppussingen av et bad vært en del av korrupsjonsanklagen. I Kristine Schillings prosedyre viser det seg at også kvaliteten av håndverkernes arbeid og hva badet kunne tåle, er et tema:

oooOOOooo

AF-3: Republikaner hyller kongehuset: Årets leder for 17. maikomiteen i Oslo var Bjørnar Moxnes, representant for Rødt i bystyret og motstander av kongedømme som statsform. At dilemmaet mellom politisk standpunkt og tildelt verv ble en påkjenning, fremgår tydelig av bildet og overskriften “Fri” på Aftenpostens forside 18. mai.

,

.

.

.

oooOOOooo

AF-4: Google anmelder: En ukjent bilist har påført skade på gjerdet her på bruket, og for å få reparasjonen dekket av forsikringen, måtte jeg anmelde skadeverket. På nettet kan det se ut som om Google har overtatt anmeldelsene fra det nedlagte Asker og Bærum politidistrikt.

oooOOOooo

AF-5: Gledelig tilbakevending: Dette sto i Budstikka for en uke siden:

Oppslaget må bety at Arne Bendiksen (1926-2009) planlegger å gjenoppstå fra de døde. Intet ville vært hyggeligere, og hvis det skjer, burde det markeres med en festforestilling i f. eks. Den norske opera.

___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.