Alternative fakta – uke 18


___________________________________________________________________________

Dagsavisen 21. april 2018

AF1 – Meldinger 1: Den to år gamle saken om en slibrig tekstmelding som ble sendt anonymt til Senterpartiets Liv Signe Navarsete, har tydelig ikke vært morsom for henne. Men andre har moret seg. Dagavisens redaksjon må ha hatt en trivelig dag på jobben da de fant på overskriften til høyre, etter at Ola Borten Moe hadde tatt pause fra nestledervervet i sitt parti. Og flere twittermeldinger påpekte at her var det sikkert mobiltelefonens autokorrektur som hadde slått til, meldingen skulle vært: “Vi vil ha  hytta di.”

oooOOOooo

AF2 – Meldinger 2: Dagsavisen siterer også en twittermelding fra @kjetilba 27. april: “Mandag meldte slottet at slottsforvalteren er sparket. I dag melder slottet at kongen er sykmeldt med vondt i foten.”

oooOOOooo

AF3 – Feminister: Fra Resett har jeg tillatt meg å sakse dette videoklippet. Resett hadde også sakset klippet, og hadde gitt det tittelen Her går det galt for feministen.

oooOOOooo

AF4 – Koreansk toppmøte: På grunn av en teknisk feil ble resultatet av toppmøtet mellom Nord-Koreas diktator Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in et helt annet en planlagt. Dette var planen:

oooOOOooo

AF5 – Siste lastebåt i Sandvika: 26. april kom og gikk den trolig aller siste lastebåten i Sandvika. Den leverte en transformatorstasjon som skal monteres på Hamang, og som gikk med spesialtransport dit samme kveld. Den tidligere lastebryggen var ISPS-godkjent og avstengt med høyt gjerde og porter som kunne låses. Nå er den erstattet av en brygge for fritidsbåter. Budstikka skrev om transporten, og mitt kamera som fotograferer østre del av Sandviksbukta, fanget inn lastebåten på vei inn.

(Innlegget ble påbegynt 04.05.2018 og fullført 04.05.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no