Alternative fakta – uke 10


___________________________________________________________________________

AF1 – For oss “high-browers”: Som den åndssnobben jeg egentlig er, blir jeg alltid begeistret når f. eks. politiske karikaturer krever litt intellektuell innsats for at leseren skal forstå poenget. Inge Grødums kommentar til striden rundt Olemic Thommesen er en slik karikatur.

Klikk på tegningen for å se teksten i leselig størrelse. Og klikk her for å se hvordan Det Norske Akademis Ordbok (NOAB) forklarer ordet “canossagang”.

oooOOOooo

AF2 – Partibok: Lederen til høyre er sakset fra Dagsavisen, og handler om Olemic Thommesen. Hva avisen mener om ham, er ikke så interessant. Men at en avis som tidligere het Arbeiderbladet, som var partiorgan for Arbeiderpartiet og som fortsatt støtter dette partiets politikk – at denne avisen mener det er galt at Høyre lar partiboka styre lojaliteten, det er interessant!

.

.

.

oooOOOooo

AF3 – Nødvendig skolebytte: Slik jeg forstår Budstikka, er det “foreldreorganisasjonene” (FAU?) ved Bærums verk skole som står bak plakaten som er avbildet nedenfor. Hvis dette er hva barna kan prestere av rettskriving, bør de flyttes la-a-a-ngt vekk fra Bærums verk skole så snart som mulig!

oooOOOooo

AF4 – Politikk og språk: Denne uken hadde Lars Olle Engaas et innlegg i Dagsavisen om Det Norske Akademis Ordbok (NOAB).

Skulle jeg holdt meg til samme saklighetsnivå som Engaas, kunne jeg nok ha kommet til å bruke et ord som “oppgulp”. I stedet velger jeg å tolke hans innlegg som et godt argument for at politikk og språk ikke bør blandes (jeg husker min medfølelse med bergenske AKP(ml)-medlemmer som måtte bruke a-endelser og tjukk L), og oppfordrer til å lese det Engaas skriver. Etterpå kan man lese Dagsavisens formaning om hvordan debattinnlegg bør utformes (“Blir du med i debatten”) rett under innlegget, og undre seg over om innlegget burde vært “moderert”. Selv undrer jeg meg over at Engaas, som åpenbart ikke har mye til overs for dansk, fortsatt velger å skrive etternavnet sitt med “aa” i stedet for “å”.

(Innlegget ble påbegynt 09.03.2018 og fullført 09.03.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no