Alternative fakta 47/19

___________________________________________________________________________

Et innlegg i Dagsavisen allerede i september varslet om småbutikkenes dag Iklikk for å lese). Det er neste lørdag, 30. november!

AF1 – Småbutikkenes dag: Torsdag til uken feires Thanksgiving Day i USA. Her i landet er det vel få som serverer kalkun for å markere denne dagen. Til gjengjeld markerer handelsstanden dagen derpå, og kaller den (omskrevet til norsk) Blakk fredag. Selv foretrekker jeg lørdagen, småbutikkenes dag. Jeg har vokst opp med fars småbutikk (“den lille butikk med det store utvalg”), og tror verden ville vært hyggeligere hvis småbutikkene dominerte handelen.

oooOOOooo

AF2 – Sandviksbroen 55 år: Søndag oppfordret jeg på Facebooksiden Du vet du er fra Bærum når … alle som kom til å passere Sandviksbroen på E18 mandag i ett-tiden, om å markere 55-årsdagen for broen med redusert fart og et lite blipp i bilhornet.  Mandag la jeg ut videoklippet ovenfor og skrev: “Var der og markerte i dag. Tror ikke det var andre som gjorde det. Men politibilen sto i havarilommen nedenfor Lakseberget bussholdeplass. Tilfeldig? Neppe!”

oooOOOooo

Bloggeren følger oppsummeringen av ByLab Sandvika med et kritisk blikk.

AF3 – Linselus: For annen fredag på rad er jeg avbildet i Budstikka. Denne gangen var det som deltaker på oppsummeringsmøtet for en uke siden om ByLab Sandvika. Der fikk jeg til og med bløtkake, selv om ByLab-folkene trolig hadde foretrukket at jeg holdt meg hjemme..

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese Shurika Hansens gratulasjon i Resett.

AF4 – Mannsdagen: Av de papir- og nettavisene jeg leser, var det bare Resett som skrev om den internasjonale mannsdagen 19. november med en gratulasjon fra Shurika Hansen (også VG og Dagbladet har nevnt dagen i overskrifter). I Aftenposten, derimot, skrev Camilla Helen Heiervang et to siders oppslag om Mannsforums konferanse 19. november (om guttekrisen i Norge og den vestlige verden) uten i det hele tatt å nevne mannsdagen.

oooOOOooo

Klikk for å lese intervjuet skrevet av Gina Grieg Riisnæs.

AF5 – Ottar på krigsstien: Kvinnegruppa Ottar markerte trolig ikke den internasjonale mannsdagen. Eller gjorde de akkurat det ved sin monomane reaksjon på et stunt fra et Sandefjords-firma? Mandag i uken før mannsdagen var nemlig “Singles’ Day” (engelsk må det være for å nå frem i Norge!), og på initiativ fra firmaets eneste kvinnelige ansatte delte firmaet ut en “date” (jfr. forrige parentes) med henne. Ragnhild Hoseth, som damen heter, er heldigvis mer fornuftig enn kvinnegruppa Ottar.,

oooOOOooo

Klikk for å lese hva Resett skriver om professor Mikke Mus og de andre forskerne.

AF6 – 11.000 klimaforskere: Det interessante oppslaget til høyre om oppropet fra de 11.000 klimaforskerne(?) sto i Resett 7. november. Det kan ha vært noe av bakgrunnen for at Miljøpartiet de grunnes (MDG) siste forsøk på klima-“streik” ikke slo helt an, slik Document kunne fortelle om uken etter...

oooOOOooo

Klikk for å lese Lars Akerhaugs artikkel i Resett.

AF7 – Gråbein-nytt: Ulv i norsk natur var så godt som utryddet (jeg husker Vegårdshei-ulven fra 1984), men så kom den tilbake. Hvordan det skjedde har vært et av mange stridsspørsmål rundt ulv. Resett hadde ferske opplysninger om dette nylig.,

oooOOOooo

Dagsavisen 18. november 2019. Klikk for å lese lederartikkelen.

AF8 – Sp-nytt: Senterpartiet har vært i vinden på flere måter i det siste. Like før kommune- og fylkestingsvalget prøvde NRK-programmet Folkeopplysningen å få elevene ved Lillestrøm videregående skole til å stemme på partiet. Senere har rektor Sylvi Halseth ved Brønnøysund videregående skole holdt sin hånd over partileder Trygve Slagsvold Vedum, slik at han ikke skulle bli utsatt for ubehageligheter fra elevene. Slikt vern kan være nødvendig når Dagsavisen kommer med kritisk omtale av Vedum og hans parti på lederplass.

oooOOOooo

Dagsavisen 20.11.2019. Kikk på bildet for å lese Jo Moen Bredeveiens kommentar.

AF9 – Ap-nytt: Kanskje er jeg inne på noe når jeg har lett for å omtale Arbeiderpartiet som “Bebreiderpartiet”. Slik kan det i hvert fall se ut når Jo Moen Bredeveien i Dagsavisen, som tidligere het Arbeiderbladet, som var partiorgan for Ap og som ble delt ut som valgkampbrosjyre før stortingsvalget, har et oppslag som det til høyre. Og så er jeg usikker på om Hadja Tajik er helt fornøyd med bildet av seg selv.

.

,

,

(Innlegget ble påbegynt 21.11.2019 og fullført 21.11.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no