Alternative fakta 33/19

___________________________________________________________________________

Det kan virke som om Høyre oppfordrer de forbipasserende til å unngå Høyre og å dessuten bli røde. Litt vanskelig å forstå, men så er jo dette Agder …

AF1 – Skole og utdanning: Plakatbukken på bildet sto utenfor Høyres partitelt på tirsdag i Arendalsuka. Fordi det var nokså tett med folk, var det ikke mange som så den, og det skal vel Høyre være glad for. Skole er et viktig tema for partiet i valgkampen, og for én eller annen i Agder Høyre er det helt nødvendig med etterutdanning i reglene om bruk av og/å.

.

.

.

.

.

.

.

.

oooOOOooo

Rema sikter seg inn på kunder som ikke bruker norsk.

AF2 – Engelskjåleri: Enten er kundene hos Rema svært internasjonalt orientert rent språklig, eller så ønsker matvarekjeden å flytte utenlands. Norsk er det i hvert fall lite av i kjøledisken. Kan noen forklare meg hvorfor det står “Grill” og ikke “Barbecue” på pakken?

.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF3 – Seilskutetoalett: STATSRAAD LEHMKUHL er 105 år gammel, og seilskutetradisjonene går enda lenger tilbake. Det er kanskje forklaringen på de spesielle reglene for toelettene om bord, der det overhodet ikke er tillatt å gjøre sitt fornødne, bare å bruke papir.

oooOOOooo

Opprørspolitiets bil klar til å motta arrestanter – i bussparkeringen.

AF4 – Politiparkering: Da jeg kom til Arendalsuka, var opprørspolitiet allerede på plass. De måtte ha hatt dårlig tid, for bilen deres sto på bussholdeplassen, der den effektivt stengte for ankommende busser. Vi så etter noen som kunne flytte bilen, men, som det står i Rudolf Nilsens dikt Tilbake til livet: “Ikke en pol’ti å se”.

.

oooOOOooo

Aftenpostens kultursider 26. juli 2019.

AF5 – Kulturnytt: I gamle dager inneholdt Aftenpostens kultursider stoff om teater, kunst, litteratur osv. Nå er det andre sider av kulturlivet som får plass.

.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF6 – Glimt fra sommerferien: Nå som skolestart bare er en helg unna og Bærumsungdommen er trygt hjemme igjen, kan jeg gjengi en Budstikka-notis fra 1969 om ungdommens besteforeldre. Forskjellen på den gang og nå er egentlig bare at dagens ungdom har funnet andre stoffer enn lynol å ruse seg på.

(Innlegget ble påbegynt 16.08.2019 og fullført 16.08.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no