Alternative fakta 28/20

___________________________________________________________________________

Aftenposten 13. juli 2020. Klikk på bildet for å lese detaljer på forsiden.

AF 1: Weserübung? Overskriften til høyre sto på Aftenpostens forside mandag: Den  bør tas alvorlig! Avisens Berlin-korrespondent meldte omtrent det samme 6. og 8.  april 1940, og alle vet hva som så skjedde …

.

.

.

.

֍֎֎

AF 2: Javel, nei. NRKs uetterrettelighet har nå blitt så påtrengende at den gir seg utslag som motsigelser dels i reportasje-introduksjon og i selve reportasjen, dels i teksting og lyd.
Se NRK Dagsrevyens innslag 14. juli om Kleven verft (under denne teksten, øverst) og legg merke til hva Yama Wolasmal og Frode Berg sier i henholdsvis introduksjon og reportasje om hvorvidt verftet er konkurs eller ikke. Og se reportasjen om Karin Krog og Moldejazz (under denne teksten, nederst), og legg merke til årstallet øverst til venstre på skjermen og hva som blir sagt i kommentaren.

֍֎֎

 

Brosjyre fra Sjøfartsdirektoratet mottatt 15. juli 2020.

AF 3: Sjøfart. Det er sikkert en del av Sjøfartsdirektoratets  oppgave å arbeide for at flest mulig kommer seg på sjøen. Men å påstå at man er trygg bare på sjøen, slik brosjyren til høyre indirekte gjør, er vel å gå litt langt? Brosjyren lå i postkassen onsdag.

.

.

.

֍֎֎

AF 4: Språkproblemer. Man kan undres over at et firma (men hvilket – det omtaler seg innledningsvis som “vi”) vil bruke penger på en radioreklame som den nedenfor, der oppleseren ikke klarer å uttale navnet på det reklamen handler om (tror det er et norsk produkt med engelsk navn).

֍֎֎

AF 5: Jazz og alder. Overskriften ovenfor sto i samme utgave av Aftenposten som en to siders omtale av Karin Krog. Overskriften  handlet ikke om henne, men kunne gjort det (når Karin Krog synger, kan man ikke høre at hun har passert åtti). Tema for overskriften var plater med saksofonist Joe Lovano og gitarist John Scofield, som er henholdsvis 67 og 68 år gamle, altså yngre enn meg, men de spiller bra tross sin unge alder …

֍֎֎

AF6: Øreform. Hvis noen av bloggens lesere har rosett-øre, eller kjenner noen med et slikt utvendig høre-organ, vil jeg gjerne ha et bilde. For annonsen i Aftenposten (nedenfor) viser bare bilder av pynt for rosettører. De to avbildede er til salgs for henholdsvis 7.000 og 20.000 kroner. Gibortpris!

֍֎֎

Afternposten 17. juli 1970. Klikk på bildet for å se detaljer.

AF7: Bolighai. Som bolighai ser jeg med en viss misunnelse på boligmarkedet slik det var for femti år siden. På bildet til høyre av annonsesiden for boligutleie i Aftenpostens aftennummer 17. juli 1970 er utleietilbudet markert med grønt, mens annonsene som etterspør utleiebolig er markert med rødt. Da var det utleiers marked!

.

.

֍֎֎

Aftenposten 11. juli 2020. Klikk på annonsen for å se detaljer.

AF8: NRK i fengsel! Som kjent er det viktig å lese også det som står med liten skrift. Det gjelder vel også for annonser. Klosterengas venner påstår med liten skrift nederst i annonsen til høyre at alle partiene i Gamle Oslo Bydelsutvalg (MDG, Ap, SV, Rødt, Høyre, FrP, Venstre) mener at NRK bør i fengsel.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 16.07.2020 og fullført 17.07.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no