Johann Sebastian Bach: Juleoratoriet

I den YouTube-versjonen jeg har valgt av Juleoratoriet, står tenorsolisten på prekestolen  i rollen som Evangelisten, men befinner seg ellers blant de andre sangerne. Publikum applauderer etter hver av del i oratoriet. I gratis-versjonen av YouTube (for de som ikke er abonnenter, deriblant jeg) avbrytes fremføringen to-tre ganger av reklame, men den ser ut til å komme på de minst sjenerende stedene.

En oversikt med lenker til alle de 40 satsene i innspillingen står i omtalen (klikk på VIS MER noen linjer under YouTube-bildet, over kommentarene). Der er også lenke til den andre hoveddelen.

NB! Da jeg leste korrektur og klikket på lenke-bildet rett nedenfor, fikk jeg meldingen “Videoen er utilgjengelig”. Men det sto også “Se på YouTube”, og da jeg klikket på den lenken, startet femføringen -i nytt vindu.

På YouTube finnes mange fremføringer av Bachs juleeoratorium. Jeg har også hørt – og sett! – versjonen med Concentus Musicus Wien dirigert av Nikolaus Harnoncourt, der sopran- og altstemmene (også solistpartiene) synges av Tolzer Knabenchor. Det er utrolig hva gutter som ennå ikke har vært gjennom stemmeskiftet, kan få til musikalsk!

Share