Forbedringsforslag

Etter opphold på Bærum sykehus og Lønnås bo- og behandlingssenter  har jeg noen forbedringsforslag når det gjelder rutiner ved ankomst og utstyr på rommene. Rådene tar utgangspunkt i meg selv som moderat digital bruker, med “smart”-telefon og en Chromebook som begge trenger lading og Internett-sitilknytning (jeg tror de fleste innkommende pasienter/beboere i det minste har en mobiltelefon).

Mine forslag er:

Ved ankomst:

Ny pasient/beboer (nedenfor: p/b) opplyser om sitt mobilnummer og -merke (med tanke på lading), samt evt. annet medbrakt digitalt utstyr o.l.. Dette gjøres på et skjema som p/b. fyller ut selv eller som den som mottar p/b, kan bruke som spørre-mal og fylle ut . På skjemaet kan det gjerne være en enkel veiledning om hvordan man kommer seg på nett med de vanligste mobilmerkene.

Bukernavn og passord på nett bør være korte (maks åtte tegn) og enkle (bare små bokstaver, ikke tall og “sære” tegn som @,  # eller &.) med tanke på inntasting på mobiltelefon.

Adgangen til nettet kan gjerne være tidsbegrenset, men den må vare så lenge som oppholdet antas å bli.

Utstyr på rommet:

I dag kommer man i ” elektrisk seng”, slik at heving og senking av hode- og fotende skjer motorisert, til glede for sengens beboer og til avlastning for personalet.  Når sengen først er tilført  220 volt, kunne den godt ha to-tre uttak også (gjerne tilsvarende  anordning for nattbordet), og et lite brett med slingrekant for oppbevaring av mobiltelefon og andre småting. Kanskje en mobillader under brettet?

Da jeg var hjemom etter overføring til Lønnås, tok jeg med en klype til å plukke opp ting fra gulvet med. En slik burde være standard-utrustning for alle pasientsenger, gjerne sammen med noe å plukke opp klypen med, når den faller på gulvet …

Share