Fra bloggen Torgeirs Tanker om Tilværelsen


Sandviksbukta i "gamle dager"

Lakseberget slik det en gang var
Navnet Lakseberget. Selve berget forsvant i 1859? Navnet blir bevart, og utvider sitt område. Sjøstrand – navnet som forsvant. Badehusene. Rasering på 1960-tallet og planer om mer rasering.

Et lite tillegg til Lakseberget slik det en gang var
Privat bilde med mye informasjon. Skrevet for Facebook-siden Du vet du er fra Bærum når ...

"Gamlebyen" i Sandvika - urørt siden ca. 1900
Fire bygninger med omgivelser er så godt som urørt de siste 100 årene. Malm- og tømmertransport, gjestgiveri, industri og telegraf på et lite område.

"Gamlebyen" i Sandvika: Det som forsvant
Hvordan hadde Sandvika sett ut hvis Walles Hotel ikke hadde brent? Rudolf Andersen og Rullebua. Dr. Nyquist og reguleringstannlegen. Sandvika og krigsskip.

Holmen "Danmark" i Sandviksbukta
Laksefiske på 1800-tallet. Sjøbad og roklubb på 1900-tallet. Feiring av dansk nasjonaldag. V-sketsj fra Danmark.

Kadettangen var for lenge siden en tange
Kadettene. "Kadetleiren" blir en del av Sandvika-livet. Et sted for stevner og messer. Et område for mang slags idrett. Havn og annen offentlig virksomhet. Fra molo til fjordpark.

Kalvøya-opplevelser
Med familiens robåt på oppdagelsesferd i Bærums-skjærgården. H7-merket i fjellveggen på Kalvøya. Kalvøya som kommersielt "festlokale" med mye lyd. Fremtidens Kalvøya? Bloggeren har begitt sjøen.

Andre blogginnlegg knyttet til Sandviksbukta

Utsikt over Sandviksbukta
Hurtig film, langsom film og temafilmer av utsikten fra Langset over Sandviksbukta fra mars 2017 til mars 2018.

70 år på Langset
Familien Oma overtok Langset 18. oktober 1948. Eiendommens navn trolig etter gårdsbruk ved Lillehammer. Tre bilder av utsikten fra Langset mot Skaugumsåsen. Gamle Drammensvei på 1950-tallet.

Fra Ulven til Wulff
Kunstinstallasjonen Unfolded Landscape #1. Den gang Drammensveien og Gamle Drammensvei møttes nær Sandvika. Veiviserkort for turister. Navnet Ulven.

Arkitektur i mitt nærmeste nabolag
Arnstein Arneberg, Olaf Boye og Holger Sinding-Larsen har tegnet hus i mitt nabolag. Arvid Faye Bisgaard har ødelagt ett av dem.

SCHWABENLAND – lokal krigshistorie med fjerne forgreninger
Det tyske marinefartøyet SCHWABENLAND lå i Sandviksbukta de siste månedene av 2. verdenskrig. Skipet har historie og historier knyttet til Antarktis, til Sandvika-fotografen Aksel Larsen, til Egersund, til Arendal og - for de spesielt interesserte - til månen.